ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

H Tesla ανακαλεί 130.000 οχήματα λόγω υπερθέρμανσης

Αφορά μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2021 και το 2022

H Tesla ανακαλεί 130.000 οχήματα λόγω υπερθέρμανσης

Πάνω από 130.000 οχήματα ανακάλεσε η Tesla στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος υπερθέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στην κεντρική οθόνη αφής.

Η ανάκληση την οποία πραγματοποίησε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), αφορά τα μοντέλα S και X της Tesla που κυκλοφόρησαν το 2021 και το 2022, καθώς και τα Model 3 και Y του 2022.

Η λύση του προβλήματος

Η εταιρεία του Elon Musk θα προχωρήσει σε ενημέρωση του λογισμικού για να επιλύσει το πρόβλημα. Η υπερθέρμανση της CPU του συστήματος θα μπορούσε να εμποδίσει την κεντρική οθόνη να εμφανίζει εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας, τα προειδοποιητικά φώτα και άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τη NHTSA.

Η εταιρεία ενημέρωσε την Υπηρεσία ότι έχει λάβει 59 αξιώσεις εγγύησης που ίσως συνδέονται με το εν λόγω πρόβλημα, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς που να συνδέονται με τη δυσλειτουργία αυτή.

Μπαράζ ανακλήσεων

Η Tesla είχε ανακαλέσει 48.000 οχήματα Model 3 Performance στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς κάποιες φορές δεν εμφανιζόταν το ταχύμετρο όταν το όχημα βρισκόταν σε «Track Mode».

Εξάλλου, η εταιρεία του Elom Musk έχει προχωρήσει σε σειρά ανακλήσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την κάμερα. Τον Μάρτιο η Tesla ανακάλεσε 947 οχήματα στις ΗΠΑ επειδή η εικόνα της οπισθοπορείας ενίοτε δεν εμφανιζόταν αμέσως όταν τα οχήματα άρχιζαν να κάνουν όπισθεν. Τον Δεκέμβριο ανακάλεσε 356.309 Model 3 (2017-2020) για να αντιμετωπίσει προβλήματα στην κάμερα οπισθοπορείας.

Η NHTSA διαπίστωσε ότι «το καλώδιο της κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να καταστραφεί από το άνοιγμα και το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ, εμποδίζοντας την εμφάνιση της εικόνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

newsauto.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.