Αφορά μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2021 και το 2022

Πάνω από 130.000 οχήματα ανακάλεσε η Tesla στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος υπερθέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στην κεντρική οθόνη αφής.

Η ανάκληση την οποία πραγματοποίησε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), αφορά τα μοντέλα S και X της Tesla που κυκλοφόρησαν το 2021 και το 2022, καθώς και τα Model 3 και Y του 2022.

Η λύση του προβλήματος

Η εταιρεία του Elon Musk θα προχωρήσει σε ενημέρωση του λογισμικού για να επιλύσει το πρόβλημα. Η υπερθέρμανση της CPU του συστήματος θα μπορούσε να εμποδίσει την κεντρική οθόνη να εμφανίζει εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας, τα προειδοποιητικά φώτα και άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τη NHTSA.

Η εταιρεία ενημέρωσε την Υπηρεσία ότι έχει λάβει 59 αξιώσεις εγγύησης που ίσως συνδέονται με το εν λόγω πρόβλημα, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς που να συνδέονται με τη δυσλειτουργία αυτή.

Μπαράζ ανακλήσεων

Η Tesla είχε ανακαλέσει 48.000 οχήματα Model 3 Performance στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς κάποιες φορές δεν εμφανιζόταν το ταχύμετρο όταν το όχημα βρισκόταν σε «Track Mode».

Εξάλλου, η εταιρεία του Elom Musk έχει προχωρήσει σε σειρά ανακλήσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την κάμερα. Τον Μάρτιο η Tesla ανακάλεσε 947 οχήματα στις ΗΠΑ επειδή η εικόνα της οπισθοπορείας ενίοτε δεν εμφανιζόταν αμέσως όταν τα οχήματα άρχιζαν να κάνουν όπισθεν. Τον Δεκέμβριο ανακάλεσε 356.309 Model 3 (2017-2020) για να αντιμετωπίσει προβλήματα στην κάμερα οπισθοπορείας.

Η NHTSA διαπίστωσε ότι «το καλώδιο της κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να καταστραφεί από το άνοιγμα και το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ, εμποδίζοντας την εμφάνιση της εικόνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

newsauto.gr

TAGS: