ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κρυφές κάμερες σε κορνίζες και… ξυπνητήρια – Πόσο κοστίζουν και πόσο εύκολα μπορεί να τις προμηθευτεί κανείς 

Τα πιο απίθανα μέρη που μπορούν να τοποθετηθούν οι συσκευές

Κρυφές κάμερες σε κορνίζες και… ξυπνητήρια – Πόσο κοστίζουν και πόσο εύκολα μπορεί να τις προμηθευτεί κανείς 

Η παράνομη τοποθέτηση κρυφών καμερών φαίνεται πως βρίσκεται σε έξαρση.

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Χαλκιδική οποίος είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στα δωμάτια και κατέγραφε ζευγάρια που έμεναν σε αυτά για «προσωπική» όπως είπε χρήση.

Το υλικό μάλιστα για το παράνομο αυτό «σπορ» διατίθεται στο διαδίκτυο και μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News», φέρεται να είναι αρκετά εύκολο να προμηθευτεί κανείς έναν τέτοιο μηχανισμό παρακολούθησης, που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη, αν και σαφώς, η εγκατάσταση και χρήση του είναι παράνομη σε επαγγελματικούς χώρους.

Οι κάμερες διατίθενται στο διαδίκτυο για ιδιωτική χρήση και μπορούν να τοποθετηθούν σε εντομοαπωθητικό, σε φορτιστή κινητού, σε στυλό, σε ρολόι, σε φως, σε γραβάτα, σε αναπτήρα και πολλά ακόμα, όπως αναφέρουν οι έμποροι, εξηγόντας πως κάποτε κυκλοφορούσαν μόνο σε ασπρόμαυρες, πλέον όμως το 90% είναι έγχρωμες.

Τόσο μικρές που μπαίνουν σε καρφίτσες και κουμπιά

«Υπάρχει κάμερα τόσο μικρή που είναι σε καρφίτσα, σε κουμπί, σε βίδα στον τοίχο… Μας έχουν ζητήσει πάρα πολλοί, ωστόσο τις συγκεκριμένες δεν τις δίνουμε, γιατί ξέρουμε για ποιον λόγο τις θέλουν», αναφέρουν. Τονίζουν παράλληλα, ότι είναι αδύνατο τις περισσότερες φορές να τις εντοπίσει ένας μη ειδικός.

Οι τιμές, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να ξεκινήσουν από τα 10 ευρώ, 20- 30 ευρώ αλλά και πιο ακριβά, ανάλογα τι θέλει κανείς.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την εκπομπή, υπάρχει κάμερα που απεικονίζει μια κορνίζα, κοστίζει μόλις 30 ευρώ και δεν συνδέεται σε καμία πρίζα. Λειτουργεί με wifi και στέλνει ειδοποίηση μόλις εντοπίσει ανίχνευση κίνησης, στέλνοντας μήνυμα στο κινητό εκείνου που τη χρησημοποιεί, καταγράφοντας live το τι συμβαίνει.

Επίσης, υπάρχει και αντίστοιχη σε ηλεκτρονικό ρολόι-ξυπνητήρι, κοστίζει 60 ευρώ και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με την κάμερα-κορνίζα, ενώ η συγκεκριμένη έχει και τη δυνατότητα νυχτερινής λήψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.