Meta: Ο Μ.Ζούκερμπεργκ βγάζει τους υπαλλήλους σε τηλεργασία για να προχωρήσει σε 4.000 απολύσεις

Απολύσεις θα γίνουν σε Facebook, Instagram, Whatsapp και το τμήμα εικονικής πραγματικότητας Reality Labs

Meta: Ο Μ.Ζούκερμπεργκ βγάζει τους υπαλλήλους σε τηλεργασία για να προχωρήσει σε 4.000 απολύσεις

Χιλιάδες απολύσεις αναμένονται στην Meta που εφαρμόζει σχέδιο περικοπών 10.000 θέσεων εργασίας.

Η Meta κάλεσε τους εργαζόμενους στη Βόρεια Αμερική να εργαστούν από το σπίτι τους σήμερα Τετάρτη, την ώρα που οι αρμόδιοι ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο απολύσεων, που θα ανέλθουν σε 4.000.

Η διοίκηση ανακοίνωσε στους διευθυντές ότι οι ανακοινώσεις για τις απολύσεις, που είναι μέρος του σχεδίου του επικεφαλής Μαρκ Ζούκερμπεργκ για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, θα γίνουν το συντομότερο την Τετάρτη, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι περικοπές αφορούν όλα τα social media της πλατφόρμας, όπως το Facebook, το Instagram, το WhatsApp αλλά και το τμήμα εικονικής πραγματικότητας Reality Labs.

Εργαζόμενος παρομοίασε την κατάσταση με τη γνωστή σειρά ταινιών «Αγώνες Πείνας». «Θα γίνουν Αγώνες Πείνας εδώ» έγραψε στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Blind.

Ανασχηματισμός και νέοι επόπτες

Η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ομάδες θα ανασχηματιστούν κι όσοι παραμείνουν θα εργαστούν υπό νέους επόπτες. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν από το σπίτι, εφόσον μπορούν, για να επεξεργαστούν τις ειδήσεις, ενώ αρκετοί εκφράζουν ανησυχία.

«Νιώθω άσχημα για όλους τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να κοιμηθούν περιμένοντας να ανανεώσουν την είσοδό τους στο σύστημα αύριο. Κανένας δεν το αξίζει αυτό» έγραψε ένας άλλος εργαζόμενος, σημειώνοντας ότι αυτή η τρέλα θα καταστρέψει την εταιρεία.

Η Meta αναμένεται ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 4.000 ενώ άλλοι 6.000 αναμένεται να απολυθούν τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, εκπρόσωπος της εταιρείας παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το 2023, όταν μίλησε για «έτος αποτελεσματικότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Νοέμβριο η Meta απέλυσε 13% του εργατικού της δυναμικού, περίπου 11.000 εργαζόμενους από τους συνολικά 87.000. Παράλληλα, πάγωσε όλες τις προσλήψεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.