ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέα επικίνδυνα challenges από την πλατφόρμα του TikTok – Σου δείχνουν πως να… κλέβεις

Το hashtag «borrow tip and tricks» έχει δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok

Νέα επικίνδυνα challenges από την πλατφόρμα του TikTok – Σου δείχνουν πως να… κλέβεις

Η πλατφόρμα του TikTok φαίνεται πως έχει βγει εκτός ελέγχου, καθώς χιλιάδες χρήστες έχουν αρχίσει να παραδίδουν «μαθήματα» κλοπής.

Το hashtag «borrow tip and tricks» έχει δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok κι εκεί θα βρει κανείς βίντεο και φωτογραφίες με το πώς μπορεί κανείς να κλέψει χωρίς να τον πιάσουν. Υπάρχουν, σύμφωνα με τη New York Post, μέχρι και λίστες με καταστήματα ανάλογα με το πόσο εύκολο είναι να κλέψεις.

https://www.tiktok.com/@borrowinghaulss/video/7221267921044049157

Σε βίντεο που έχει πια κατέβει από την πλατφόρμα, ο χρήστης του twitter συμβουλεύει τους wanna be κλέφτες να ξεκινήσουν από κάτι μικρό –ένα κραγιόν για παράδειγμα- το οποίο μπορούν να βάλουν στο μανίκι ή την τσάντα τους. Μετά, να πάει στο μπάνιο να το βγάλει από το κουτί του ή να το τυλίξει σε χαρτί υγείας, ώστε να καταφέρει να το βγάλει από το κατάστημα χωρίς να τον πιάσουν. Και φυσικά, «μην ψάχνετε για κάμερες ασφαλείας γιατί φαίνεται ύποπτο».

Άλλος χρήστης, συμβουλεύει τους επίδοξους κλέφτες να φοράνε ρούχα με μεγάλες τσέπες και να είναι ευγενικοί με τους εργαζόμενους για να μην κινήσουν υποψίες.

Το απίστευτο είναι ότι μπήκαν στη διαδικασία να δώσουν συμβουλές και εργαζόμενοι σε καταστήματα. Όπως για παράδειγμα, ένας υπάλληλος του Target, σε ένα βίντεο με 7,1 εκατ. προβολές και το οποίο επίσης έχει κατέβει, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, προειδοποιούσε τους μελλοντικούς κλέφτες να μην «χτυπάνε» το ίδιο κατάστημα πολλές φορές.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος λέει ότι τα μαγαζιά περιμένουν η αξία των κλοπιμαίων να φτάσει το όριο του κακουργήματος και τότε συλλαμβάνουν τους δράστες.

@shopliftingqueens

best places to borrow from part 1 this isn’t even half of the stuff. stay safe. 💰😘🤪 #foryou #foryoupage

♬ GET THE GAT – $adie

Τεράστια έξαρση των κλοπών στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, παρατηρείται τεράστια έξαρση των κλοπών και η ζημία που υφίστανται οι επιχειρήσεις είναι τέτοια που οδηγεί σε κλείσιμο καταστημάτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Μάιο, η Walmart ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο σε 23 καταστήματα και έναν μήνα νωρίτερα η Target αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να κλείσει 4 καταστήματα καθώς οι κλοπές θα της κόστιζαν 600 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.