ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιο είναι το νέο εργαλείο της Google που ανιχνεύει εικόνες που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη

Πως θα λειτουργεί

Ποιο είναι το νέο εργαλείο της Google που ανιχνεύει εικόνες που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη

Ένα νέο εργαλείο έρχεται στα χέρια της Google το οποία θα βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς της παραπληροφόρησης.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δοκιμάζει, ειδικότερα, ένα ψηφιακό υδατογράφημα για τον εντοπισμό εικόνων που έχουν κατασκευαστεί από τεχνητή νοημοσύνη.

Το λεγόμενο SynthID, που αναπτύχθηκε από την DeepMind, θα αναγνωρίζει εικόνες που δημιουργούνται από μηχανές. Λειτουργεί με τέτοιον τρόπο ώστε τα υδατογραφήματα να είναι αόρατα στο ανθρώπινο μάτι, αλλά ανιχνεύσιμα από τους υπολογιστές.

Ωστόσο, η DeepMind δήλωσε ότι το συγκεκριμένο εργαλείο δεν είναι αλάνθαστο.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο περίπλοκο να ξεχωρίζει κανείς τις πραγματικές από τις τεχνητά παραγόμενες εικόνες.

Οι εικόνες που αποτελούν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης παράγονται ολοένα και συχνότερα με το πρόγραμμα παραγωγής Midjourney που έχει περισσότερους από 14,5 εκατομμύρια χρήστες.

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας εικόνων σε δευτερόλεπτα, απλώς και μόνο μέσα από οδηγίες κειμένου. Εγείρονται, όμως, αυτόματα ερωτήματα για τα πνευματικά δικαιώματα παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Google ήταν μία από τις επτά κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες που υπέγραψαν στις ΗΠΑ συμφωνία για τη διασφάλιση της ασφαλούς ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.