ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To FBI «ανησυχεί» για κινεζικές παρεμβάσεις στο TikTok

Το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TikTok για να «ελέγχει το λογισμικό σε εκατομμύρια συσκευές»

To FBI «ανησυχεί» για κινεζικές παρεμβάσεις στο TikTok

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο διευθυντής του FBI Κρις Ρέι σχετικά με τις δραστηριότητες της κινεζικής προέλευσης πλατφόρμας Tik Tok.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αμερικανικές υπηρεσίες επισημαίνουν τον κίνδυνο η κινεζική κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο για να επηρεάσει τους χρήστες ή να ελέγξει τις συσκευές τους.

Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν «την πιθανότητα η κινεζική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το [TikTok] για να ελέγξει τη συλλογή δεδομένων για εκατομμύρια χρήστες ή να ελέγξει τον αλγόριθμο συστάσεων, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες επιρροής», είπε ο Κρις Ρέι στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Το Πεκίνο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει τη εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική ByteDance, για να «ελέγχει το λογισμικό εκατομμυρίων συσκευών» και να τις «παραβιάσει», υποστήριξε.

Το στέλεχος του TikTok, Vanessa Pappas απο πλευράς του, είπε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ότι το TikTok σημειώνει «πρόοδο ως προς το να υπάρξει μια τελική συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την περαιτέρω προστασία των δεδομένων χρηστών των ΗΠΑ και την πλήρη αντιμετώπιση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ».

Η ByteDance υποστήριξε ότι δεν αποθηκεύει δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ στην Κίνα, όπου ο νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποχρεώνει τις εταιρείες να παραδίδουν εσωτερικές πληροφορίες.

Ο Ρέι είπε ότι ο ίδιος ο νόμος είναι «επαρκής λόγος για σοβαρή ανησυχία».

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το 2020 προσπάθησε να εμποδίσει τους νέους χρήστες να κατεβάσουν το WeChat και το TikTok και να απαγορεύσει άλλες συναλλαγές που θα είχαν ουσιαστικά μπλοκάρει τη χρήση των εφαρμογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχασαν μια σειρά δικαστικών αγώνων για το μέτρο.

Σύμφωνα με τους New York Times, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ξεκινήσει συνομιλίες με την ByteDance και θα επιτρέπει τη λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ μόνο με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όπως κατέστησε σαφές ο διευθυντής Ρέι, η συμβολή του FBI θεωρείται μέρος των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεών μας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ» δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok. «Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτών των εμπιστευτικών συζητήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ικανοποιήσουμε πλήρως όλες τις εύλογες ανησυχίες των αρχών των ΗΠΑ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.