ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το Threads έρχεται τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη – Πως θα λειτουργεί ο αντίπαλος του «Χ» 

Το Threads έχει κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ εδώ και αρκετούς μήνες

Το Threads έρχεται τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη – Πως θα λειτουργεί ο αντίπαλος του «Χ» 

Η Meta αναμένεται να βγάλει στην αγορά το Threads, το οποίο θεωρείται ο νέος αντίπαλος του  X (πρώην Twitter) καθώς θα λειτουργεί ως μια εξειδικευμένη πλατφόρμα ανταλλαγής σύντομων μηνυμάτων.

Το Threads έχει κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ εδώ και αρκετούς μήνες και φαίνεται πως το αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες και στην αγορά της Ευρώπης. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Meta αναμένεται να ανοίξει τις ευρωπαϊκές ψηφιακές πύλες της εφαρμογής μέσα στον μήνα που ξεκίνησε, κατόπιν συμφωνίας και με τις ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ.

Ο λόγος που είχε καθυστερήσει η λειτουργία του Threads στην Ευρώπη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο επικοινωνίας που έχει ξεκινήσει η Meta με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των δεδομένων Ευρωπαίων χρηστών. Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Threads, θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να φτιάξουν νέο προφίλ, αφού μπορούν να μεταφέρουν αυτό που έχουν ήδη στο Instagram. Ο λόγος είναι πως το Threads θεωρείται από την Meta ως η έκδοση του Instagram που εστιάζει στο κείμενο και τον γραπτό λόγο.

To Threads έκανε την εμφάνισή του στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, σε μια στιγμή που ο Έλον Μασκ άρχισε να εφαρμόζει διάφορες τακτικές και πολιτικές που βρήκαν αντίθετους τους χρήστες και τους εξαγρίωσαν. Λέγεται μάλιστα πως το Threads δεν ήταν καν έτοιμο να βγει τότε και η ομάδα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να «κόψει» κάποια χαρακτηριστικά και να βγάλει άμεσα στον αέρα την πλατφόρμα για να εκμεταλλευτεί την κακή αυτή στιγμή του Twitter.

Το Threads κατάφερε να συγκεντρώσει περί τα 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε μία εβδομάδα λειτουργίας, αν και μετέπειτα η πορεία του συνέχισε πτωτικά. Σήμερα, το Threads έχει περίπου 73 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, τη στιγμή που το Χ -παρά τις όποιες διαφωνίες που έχει με τους χρήστες του- έχει αγγίξει τα 365 (εκατομμύρια).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είναι λογικό, τα παραπάνω έκαναν τον Ζούκερμπεργκ να κινηθεί ταχύτερα και να συμφωνήσει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με την ΕΕ, έτσι ώστε να επιτραπεί η λειτουργία του Threads και στην ήπειρό μας. Με αυτήν την κίνηση, εκτιμάται πως η εγκατεστημένη βάση χρηστών της πλατφόρμας θα αυξηθεί ραγδαία. Ο επικεφαλής της Meta έχει προβλέπει πως το Threads θα μπορέσει να φτάσει έως και το 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέσα στα επόμενα χρόνια, μιας και το Instagram είναι ήδη στα διπλάσια επίπεδα (2 δισεκατομμύρια ενεργοί λογαριασμοί) μετά από 8 χρόνια λειτουργίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.