ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Τέλος» το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είπε η BMW

Παρόλο που το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων υπάρχει ακόμα στα σπορ μοντέλα της, η BMW δηλώνει ότι θα το καταργήσει

«Τέλος» το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είπε η BMW

Το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων δεν περιλαμβάνεται εδώ και καιρό στον κατάλογο των σπορ και ισχυρών μοντέλων της Audi και της Mercedes-Benz.

Παρόλο που κάποιος θα μπορούσε ακόμη και σήμερα  να παραγγείλει ένα Audi A1 εξοπλισμένo με τον παραδοσιακό λεβιέ ταχυτήτων και τρία πεντάλ.

Στη βαυαρική εταιρεία ωστόσο, για τα μοντέλα «Motorsport», από την M2 έως την M4 (και τη Z4), σου έδιναν πάντα τη δυνατότητα να επιλέξεις ένα κλασικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων αντί του αυτόματου. Μια «αξία» που η φίρμα του Μονάχου υπερασπιζόταν με σθένος.

Αλλά κατά πώς φαίνεται και στην BMW οι μέρες του χειροκίνητου σασμάν είναι μετρημένες. Και όχι κάνοντας υποθέσεις. Ο Frank Weber, ένα από τα ανώτερα στελέχη της γερμανικής φίρμας, μόλις το ανακοίνωσε στους Ιταλούς συναδέλφους μας από το Quattroruote. Σύμφωνα με τον Weber, η χαμηλή ζήτηση των πελατών για το χειροκίνητο κιβώτιο δεν δικαιολογεί το σχετικό κόστος εξέλιξης. Επισημαίνοντας μάλιστα, βάζοντας κι ένα κοντινό χρονικό ορίζοντα, ότι όσοι θα ήθελαν να αγοράσουν μια σπορ BMW με χειροκίνητο κιβώτιο «πρέπει να βιαστούν».

Η αμερικανική αγορά, όπου σχεδόν όλοι οδηγούν αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο, αποτελεί παραδόξως το τελευταίο προπύργιο που χειροκίνητου κιβωτίου για την BMW!

Πέρυσι, περισσότερες από τις μισές BMW M2 στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και το 20% των M3/M4 που παραγγέλθηκαν εκεί ήταν με χειροκίνητο σασμάν.

Οπότε, οι λάτρεις των τριών πεντάλ θα μείνουν με μόνο αποκούμπι την… Porsche!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.