Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Tesla Semi: Καλά νέα για την παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού;

Η αμερικανική φίρμα δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού της φορτηγού έως το 2026

Tesla Semi: Καλά νέα για την παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού;

Ύστερα από μήνες σιωπής, η τεξανική εταιρεία έδωσε επιτέλους σημάδια ζωής για το πολυσυζητημένο ηλεκτρικό φορτηγό της, το Tesla Semi.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο εργοστάσιο κοντά στο Giga Nevada βρίσκεται σε καλό δρόμο, με στόχο η μαζική παραγωγή του φορτηγού να ξεκινήσει έως το 2026. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις της Tesla καλό είναι πάντα να αντιμετωπίζονται με κάποια επιφύλαξη. Η αρχική πρόβλεψη ήταν το Tesla Semi να περάσει στη γραμμή μαζικής παραγωγής ήδη από το 2019. Όμως, όπως συχνά συμβαίνει με τα σχέδια της αμερικανικής εταιρείας, η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική. Το φορτηγό αντιμετώπισε αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, όμως πλέον φαίνεται πως υπάρχει μια πιο σταθερή πορεία προς την υλοποίηση των σχεδίων.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρεία του Musk εργάζεται στη δημιουργία νέας μονάδας δίπλα στο Giga Nevada, η οποία θα αναλάβει αποκλειστικά την παραγωγή του Tesla Semi. Όπως δηλώνει η ίδια η εταιρεία, «η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί» και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση των γραμμών παραγωγής. Στόχος είναι η παραγωγή να εντατικοποιηθεί μέσα στο 2025.

Η Tesla επιβεβαίωσε εκ νέου τον στόχο της για παραγωγή 50.000 μονάδων ετησίως. Ωστόσο, ένα αίνιγμα συνεχίζει να υπάρχει γύρω από την τιμή του ηλεκτρικού φορτηγού. Αν και αρχικά ανακοινώθηκε τιμή από 150.000 έως 180.000 δολαρίων, ανάλογα με την έκδοση, αρκετοί πελάτες ισχυρίζονται ότι η Tesla έχει αυξήσει τις τιμές «δραματικά».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρεία μεταφορών Ryder στις ΗΠΑ, η οποία μείωσε την παραγγελία της από 42 σε μόλις 18 οχήματα, λόγω της αυτής της αύξησης. Η Tesla δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση για την τιμολόγηση του Semi από τότε που λανσαρίστηκε επίσημα η έκδοση παραγωγής στα τέλη του 2022.

Πλέον όμως, ο Αμερικανός κατασκευαστής καλείται να περάσει από τα λόγια στην πράξη -αλλιώς κινδυνεύει να μείνει πίσω στον αγώνα δρόμου για την ηλεκτροκίνηση στα βαρέα οχήματα.

Δείτε το video στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.