ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Toyota Yaris Cross: Πρώτο σε πωλήσεις B-SUV στην Ευρώπη

Bρίσκεται στην κορυφή των πανευρωπαϊκών πωλήσεων στην κατηγορία των B-SUV για το πρώτο τετράμηνο του έτους

Toyota Yaris Cross: Πρώτο σε πωλήσεις B-SUV στην Ευρώπη

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή των πωλήσεων στα B-SUV, με το Toyota Yaris Cross να ηγείται πλέον της πιο εμπορικής κατηγορίας της Ευρώπης, προσπερνώντας το VW T-Roc.

Το υβριδικό Toyota Yaris Cross σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Η πολύ καλή εμπορική του πορεία συνεχίζεται πανευρωπαϊκά, μιας και βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας των B-SUV για το πρώτο τετράμηνο του έτους. Ον μάλιστα το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο που βρίσκεται στην κορυφή της πιο ανταγωνιστικής και εμπορικής κατηγορίας της Γηραιάς Ηπείρου.

Η κατηγορία των B-SUV ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση της, μετά την αύξηση των πωλήσεων κατά 9,4%. Σε απόλυτους αριθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce, πάνω από 802.000 αυτοκίνητα της κατηγορίας B-SUV διατέθηκαν στην Ευρώπη την περίοδο «Ιανουάριος-Απρίλιος 2024».

Οι πωλήσεις του μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας μπορεί να μειώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, πλην όμως, οι πωλήσεις του VW T-Roc μειώθηκαν λίγο περισσότερο και ως εκ τούτου το τοπίο στην κορυφή άλλαξε. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, οι ταξινομήσεις του Yaris Cross έφτασαν τις 66.171 μονάδες , έναντι 65.950 για το γερμανικό B-SUV.

Τη μερίδα του λέοντος, σε συντριπτικό μάλιστα βαθμό συγκεντρώνουν οι υβριδικές εκδόσεις του Yaris Cross, σε ποσοστό 94%. Καθιστώντας το έτσι το υβριδικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Συνολικά πάντως, οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 16% (118.580 μονάδες), αποτελώντας σταθερά τη δεύτερη αγαπημένη κατηγορία των ευρωπαίων καταναλωτών. Στην κατηγορία των αστικών SUV, αντιπροσώπευαν το 15% των πωλήσεων, τοποθετώντας το συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης πάνω από τα ντίζελ (6,5%) και τα αμιγώς ηλεκτρικά (5,4%). Με τη βενζίνη να είναι ακόμα έτη φωτός μπροστά, με ποσοστό 68%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τα λοιπά, το βάθρο των πωλήσεων συμπληρώνει το Peugeot 2008 (60.666), για να ακολουθήσουν τα Ford Puma (59.259), Dacia Duster (56.631), Renault Captur (49.778), VW T-Cross (38.837), Nissan Juke (36.652 που ισοδυναμεί με εντυπωσιακή άνοδο 44%), Skoda Kamiq (34.176) και MG ZS (33.960).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.