«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών λέει ο Γ.Βαρουφάκης

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών λέει ο Γ.Βαρουφάκης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στα γηροκομεία αλλά κατά της «διχόνοιας».

«Στο ΜέΡΑ25 είμαστε ενθουσιώδεις υποστηρικτές του εμβολιασμού. Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός τόσο το καλύτερο. Επειδή ακριβώς είμαστε υπέρ του εμβολιασμού θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό, τι μπορούσε για να αποξενώσει τους ανθρώπους που δεν είναι εκ πεποιθήσεως αντιεμβολιαστές αλλά έχουν αμφιβολίες και αντιδρούν προς τον εμβολιασμό», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι «αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να τους πείσουμε, μόνο με πειθώ, με στοιχεία, με καλοσύνη, με αγάπη».

«Όταν η κυβέρνηση που τους αντιμετωπίζει σα να είναι τρίτης κατηγορίας άνθρωποι τους απειλεί με απαρτχάιντ στα μαγαζιά -ότι θα γίνουν χώροι για εμβολιασμένους ή μη- το μόνο πράγμα που καταφέρνει είναι αυτό το 40% των μη εμβολιασμένων, που είναι σκληρός πυρήνας αυτών που αρνούνται, των αρνητών, το «τσιμεντοποιείς», το κάνεις ακόμα πιο αντίθετο στον εμβολιασμό. Οπότε εμείς λέμε ένα τεράστιο ΝΑΙ στο εμβόλιο και ένα τεράστιο ΟΧΙ στη διχόνοια», πρόσθεσε και τόνισε:

«Υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να υπάρχει. Δεν μπορείς να δέσεις έναν άνθρωπο σε μία καρέκλα και να του βάλεις την ένεση στο μπράτσο.

»Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, οι νοσοκομειακοί και όσοι δουλεύουν σε γηροκομεία και δουλεύουν με ευαίσθητες ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν για λόγους ιδεολογικούς δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να μπαίνουν σε αναστολή -όχι απόλυση, σε αναστολή- μέχρι να περάσει η πανδημία ή να εμβολιαστούν. Αναστολή σημαίνει ότι δεν πληρώνονται».

Όσον αφορά τα οικονομικά, σημείωσε πως «από την ώρα που ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Μητσοτάκης πούλησαν το ευρωομόλογο, δηλαδή τη διαδικασία να μεταφερθεί το νέο χρέος το οποίο δημιουργεί η πανδημία, όχι στους ισχνούς ώμους του ελληνικού δημοσίου αλλά στους ευρωπαϊκούς ώμους, που πουλήθηκε αυτό και εξαγοράστηκε με ένα Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο είναι μακροοικονομικά ασήμαντο, το 5ο μνημόνιο είναι δεδομένο».

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Την 1η Ιουλίου η κυβέρνηση ψήφισε το νέο μνημόνιο, το ονόμασε μεσοπρόθεσμο. Τον Ιούνιο του 2011 η μεγάλη ζημιά έγινε με το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ τότε. Έγινε ξανά αυτό φέτος, 1η Ιουλίου. Με ένα απίστευτο πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 του ΑΕΠ μέχρι το 2025. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι το μακρύ χέρι του κράτους, της ΑΑΔΕ θα μπει στην τσέπη του ιδιωτικού τομέα για να πάρει αυτό το 4%», επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει ανάπτυξη», αλλά «πλήρης κατάρρευση των επενδύσεων».

«Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αφήστε το ’22. Ο κ. Σταϊκούρας μας έχει βάλει σε πορεία προς ένα πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα δείτε θα παγιωθεί ως το 2060. Ο κ. Τσίπρας τον Αύγουστο του ’18 δέσμευσε τη χώρα σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα 2,2 % μέχρι το 2060. Αυτό με τους όρους του χρέους και του ΑΕΠ από το 2018», είπε και κατέληξε: «Σήμερα για να συνεχίσουν να προσποιούνται ότι είναι βιώσιμο το χρέος, ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να υποστεί ένα απίστευτο πλεόνασμα της τάξης του 4% με καταλήστευση του ιδιωτικού τομέα γιατί, ξέρετε πολύ καλά ότι, το πλεόνασμα του κράτους είναι έλλειμμα του ιδιωτικού τομέα. Έτσι επενδύσεις και ανάπτυξη δεν θα έρθουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.