Κρίτων Αρσένης: «Να απαγορεύεται να βγάζεις πάνω από 100.000 ευρώ» – Είπε ο «φτωχός» των 7.000 το μήνα

Κρίτων Αρσένης: «Να απαγορεύεται να βγάζεις πάνω από 100.000 ευρώ» – Είπε ο «φτωχός» των 7.000 το μήνα

O βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος καταφεύγει συχνά σε επιχειρήματα και συνθήματα που κινούνται στα όρια της φαιδρότητας ζήτησε να καταργηθούν τα ατομικά έσοδα άνω των 100.000 ευρώ.

Φυσικά αυτά τα λέει από την ασφάλεια των 7.000 ευρώ το μήνα που εισπράττει ως βουλευτής την ίδια στιγμή που το 70% των Ελλήνων εργαζομένων διαβιούν με 600 ευρώ.

Αυτή τη φορά, ο νεαρός βουλευτής του κόμματος Βαρουφάκη, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, προτείνει να μπει κόφτης στον πλούτο και να απαγορεύεται κάποιος να αποκτήσει πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσόν.

«Αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, π.χ. για αρχή τα 100.000 ευρώ. Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα», γράφει στην ανάρτησή του στο Twitter.

H τοποθέτησή του δέχτηκε βροχή αρνητικών σχολίων. «Να βάλουμε κόφτη! 820€ και εσύ όπως και εγώ! Από εκεί και επάνω να αφαιρούνται!», έγραψε χαρακτηριστικά κάποιος χρήστης. «Συμφωνώ! Αρκεί να συνδυαστεί με παγκόσμιο αφοπλισμό, αποπυρηνικοποίηση της Άνω Ραχούλας καθώς και τρέξιμο στα λιβάδια με λυτές πλεξούδες», έγραψε, ειρωνικά, κάποιος άλλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καλή ιδέα. Ξεκίνα με τ’ αφεντικό σου πρώτα…», ήταν κάποιο άλλο σχόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.