ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υιός Μητσοτάκη: «Ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μια κοπέλα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό»

Υιός Μητσοτάκη: «Ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μια κοπέλα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό»

Ο γιος του πρωθυπουργού, Κώστας Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, επιχειρεί να δώσει απάντηση σε όσους κατακρίνουν την πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη με την οποία διατηρεί και αισθηματική σχέση, γιατί δεν φορούσε τον εθνόσημο στους αγώνες της στην Ολυμπιάδα, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπούσε την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είναι αδιανόητο να γίνεται μέρος μίας τόσο φτηνής πολιτικής κριτικής μία πρωταθλήτρια η οποία με κόπο και θυσίες έχει καταφέρει τόσα πολλά.

Θεωρώ ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μια κοπέλα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και στην Ελλάδα συνολικά. Και να στοχοποιείται μόνο και μόνο λόγω της προσωπικής της ζωής.

Προς την κυρία Ελεφάντη και τους υπόλοιπους σχολιαστές… αν και λυπάμαι που συμπεριλαμβάνομαι στη ρητορική μίσους και στη χυδαία επιχειρηματολογία σας, το έχω αποδεχτεί πλέον. Αλλά θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε την Μαρία, η οποία δεν φταίει σε τίποτα απολύτως, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα, και έχει δεχθεί σεξιστική και χυδαία επίθεση σε μια περίοδο μάλιστα όπου αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ας τραβήξουμε όμως εδώ μία γραμμή».

Ερώτημα είναι «τι έχει προσφέρει στην Ελλάδα» η πραγματικά αξιόλογη τενίστρια Μ.Σάκκαρη.

Το τένις και δη το επαγγελματικό τένις, δεν είναι ένα σπορ που αγωνίζεται κάποιος για το μετάλλιο ή την δόξα, ούτε φορά εθνόσημο, όπως στα άλλα σπορ.

Είναι ένα παχυλά -αν είσαι καλός- αμειβόμενο επαγγελματικό σπορ.

Και η Μ.Σάκκαρη είναι κάτι παραπάνω από καλή σε αυτό το σπορ. Αλλά είναι καλή για τον εαυτό της. Όχι για την Ελλάδα. Δεν αγωνίζεται για την Ελλάδα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τσιτσιπά. Αγωνίζονται για να αυξάνουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό κάθε φορά που νικούν ή που συμμετέχουν σε έναν τελικό.

Και πολύ καλά κάνουν. Αλλά μέχρι εκεί.

Μια φορά τους δόθηκε η ευκαιρία να τιμήσουν την Ελλάδα φορώντας το εθνόσημο και την περιφρόνησαν.

Ίσως γιατί έχουν συνηθίσει να φορούν φανέλα που γράφει μόνο “adidas” και όχι “Hellas” ή “Greece”.

Δείτε την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:

Νωρίτερα και με αφορμή την ανάρτηση της κυρίας Ελεφάντη, είχε εκδώσει ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι πάντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με πόλεμο λάσπης χωρίς όρια και χωρίς αναστολές».

Η ΝΔ καταγγέλλει την Άννα Ελεφάντη, η οποία -όπως επισημαίνεται- πρωταγωνιστεί στα σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «χυδαίο σεξιστικό σχόλιο» τα όσα έγραψε για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, η οποία, όπως είναι γνωστό, είναι τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τον γιό του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο.

Παίρνοντας αφορμή από την διαμαρτυρία Πετρούνια για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε «ζωντανά» την προσπάθειά του στον προκριματικό των κρίκων, η Ελεφάντη τουιτάρισε το εξής: Ζούμε στη χώρα που για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιο του πρωθυπουργού!

Είχαν προηγηθεί άλλα τουιταρίσματα της ίδιας, με προσβλητικά σχόλια, τόσο εναντίον του πρωθυπουργού όσο κατά της συζύγου του, Μαρέβας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός, στη συνέχεια η σύζυγός του και τώρα ο γιός του και μια παγκόσμιου επιπέδου αθλήτρια. Στόχος πάντα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο πόλεμος λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ούτε όρια, ούτε ηθικές αναστολές. Η λάσπη σήμερα εκτοξεύεται από την πρωταγωνίστρια των σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του κόμματος Άννας Ελεφάντη, με ένα χυδαίο σεξιστικό σχόλιο, στην κορυφαία τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, τη στιγμή που αγωνίζεται στο Τόκιο. Περιμένουμε το επόμενο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με την κα Ελεφάντη να μας μιλάει για τα δικαιώματα των γυναικών. Ο κ. Τσίπρας δίνει το σήμα της χυδαιότητας και οι υπόλοιποι ακολουθούν».

Δείτε το tweet της Άννας Ελεφάντη

https://twitter.com/Anna_Elefanti/status/1419722799782969345

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.