ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης (φώτο)

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης (φώτο)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του δήλωσε ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση είναι μια πρόκληση.

«Και νομίζω με την άψογη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει τα οποία ήδη έχουν έρθει και έχουν προχωρήσει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο, μπορούν να εξειδικευθούν περισσότερο».

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως είναι «Μεγάλη τιμή, μεγάλη εμπιστοσύνη, μεγάλη και η ευθύνη. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια.

»Έχουμε πολλή δουλειά. Δεν σταματά το κυβερνητικό έργο. Από έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους. Και να ακούσουν όσοι διστάζουν για να μην βρεθούν σε αυτή τη θέση, να εμβολιαστούμε όλοι, για την υγεία μας πρώτα απ’ όλα και μετά για το κοινωνικό σύνολο».

«Πολλή δουλειά», ήταν και το σχόλιο της νέας αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας Ασημίνας Γκάγκα η οποία μετά από σχετική ερώτηση για τη συνεργασία που είχε με τον κ. Κοντοζαμάνη τη χαρακτήρισε ως «εξαιρετική».

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, μετά την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει την θέση του υπουργού στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασία, παραμένουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα διατηρήσει το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων, ενώ τον επιχειρησιακό συντονισμό θα έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Ο ανασχηματισμός έφερε αλλαγές σε βασικά υπουργεία- όπως το Προστασίας του Πολίτη και το Υγείας- αλλά το μείζον θέμα που προέκυψε ήταν το ζήτημα με τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Αν και αρχικά ανακοινώθηκε ότι συνίσταται υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο κ. Αποστολάκης, λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο τελευταίος αποφάσισε να μην αποδεχτεί την υπουργοποίηση. Εξέλιξη που έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Από τις βασικές αλλαγές που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κυβερνητικό σχήμα ήταν η «έξοδος» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας μετακινήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ στη θέση του υπουργού Υγείας τον διαδέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης. Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναλαμβάνει η Μίνα Γκάγκα.

Επίσης, τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης ενώ υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου και υφυπουργός στο Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη θέση του Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές μπαίνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης ενώ καταργείται η θέση του υφυπουργού Οικονομικών, αρμοδίου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.