ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΑΚΚΕΛ: Το Νομικό Συμβούλιο αποφάσισε για πλήρεις αποδοχές στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπό αναστολή

ΑΚΚΕΛ: Το Νομικό Συμβούλιο αποφάσισε για πλήρεις αποδοχές στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπό αναστολή

Το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποιεί μία σημαντική ανάρτηση που έγινε στο προφίλ Facebook (https://www.facebook.com/georgios.syrpis) του γιατρού Γιώργου Σύρπη, σχετικά με ήδη υπάρχουσα απόφαση (η 244 του 2015) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία κοινοποιήθηκε και έγινε δεκτή από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή και σύμφωνα με την οποία, όποιος τίθεται σε αναστολή άσκησης καθηκόντων έχει πλήρεις αποδοχές.

Το θέμα δηλαδή έχει λυθεί και αποκαλύπτεται νομικά και από το ΝΣΚ ακόμη μία παρανομία του κυβερνητικού καθεστώτος Μητσοτάκη-Σημίτη. Συνεπώς, όποιοι στερούν αποδοχές από υγειονομικούς και οποιονδήποτε άλλον που έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων λόγω κυβερνητικών μέτρων για τον κορονοϊό, διαπράττουν παρανομία που έχει επιβεβαιωθεί από το ΝΣΚ και φυσικά μπορούν να υποστούν κυρώσεις.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι αυτή η αναστολή νοείται ΜΟΝΟ μέσα σε πλαίσιο πειθαρχικής διαδικασίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, συνεπώς αν δεν παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό Ο ΚΑΘΕΝΑΣ από τους υγειονομικούς και άλλους υπό αναστολή για να εξεταστεί η ΚΑΘΕ υπόθεση, η αναστολή είναι ακόμη περισσότερο παράνομη. Οι υπάλληλοι που την ξεκίνησαν και την συντηρούν, είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ υπόλογοι (διοικητικά, συνδικαλιστικά, ποινικά και αστικά).

Η ανάρτηση του γιατρού Γιώργου Σύρπη, μέλους της Πανελλήνιας Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας (poey.gr) που μάχεται για την επιστημονική ιατρική αλήθεια για τον κορονοϊό:

https://www.facebook.com/georgios.syrpis

Αποδοχές κατά τη διάρκεια ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ άσκησης καθηκόντων ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μετά τον μαρτυρικό σταυρό έρχεται πάντα η Ανάσταση (δικαίωση, των ανεμβολίαστων που τέθηκαν σε αναστολή και πετάχτηκαν έξω από τα νοσοκομεία). Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και όποιος σέβεται την πνευματική και σωματική του αξιοπρέπεια. Επίσης όσοι πίστεψαν ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες επιστημόνων με αντίθετη άποψη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και όχι μόνο των επιστημόνων των κυβερνόντων και των Μ.Μ.Ε. Γιατί στον Έλληνα δεν ταιριάζει η δουλοπρέπεια αλλά η ΛΕΥΤΕΡΙΑ και η Αξιοπρέπεια και το ΟΧΙ

Συγχαρητήρια

σε όσους αγωνίστηκαν και συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα.

Αποδοχές κατά τη διάρκεια αναστολής άσκησης καθηκόντων

| Ενημέρωση για την έκδοση της υπ΄ αριθ. 244/2015 Γνωμοδότησης του Ε’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις αποδοχές κατά τη διάρκεια αναστολής άσκησης καθηκόντων

Σας γνωρίζουμε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ΄ αριθ. 244/2015 Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος, αναφορικά με το ποιες αποδοχές δικαιούται ο υπάλληλος όταν βρίσκεται σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, γνωμοδότησε ότι δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η αναλογική εφαρμογή των αντίστοιχων συνεπειών της αργίας ως προς το ύψος των αποδοχών, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων, ο υπάλληλος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του.

Η Γνωμοδότηση αυτή έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης [Παναγιώτη Κουρουμπλή] και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της για τη Διοίκηση.

Το πλήρες κείμενο της ως άνω Γνωμοδότησης είναι ανηρτημένο στο διαδικτυακό τόπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους www.nsk.gr [και https://www.ypes.gr/apodoches-kata-ti-diarkeia-anastolis-askisis-kathikonton/].

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Υπουργεία παρακαλούνται όπως κοινοποιήσουν την παρούσα στα ν.π.δ.δ. που εποπτεύουν, καθώς επίσης οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού που εμπίπτουν στη χωρική τους αρμοδιότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.