Ανακοίνωση Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων για τα βαριά πρόστιμα σε ΜΜΕ που μετέδιδαν εκπομπές του Γ.Τράγκα

Ανακοίνωση Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων για τα βαριά πρόστιμα σε ΜΜΕ που μετέδιδαν εκπομπές του Γ.Τράγκα

Βαριά πρόστιμα 120.000 ευρώ σε κάθε Μέσο που μετέδιδε τις θέσεις του Γ.Τράγκα κατά της κυβέρνησης επέβαλε το ΕΣΡ! Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων αναφέρει τα εξής:

«Ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, δεν κάνουν αυτά που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία ανεξάρτητη διοικητική αρχή επιβάλει πρόστιμο σε μέσα του διαδικτύου, χωρίς κατ’ ουσίαν να έχει καμία δικαιοδοσία!

Ειδικότερα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) επέβαλε πρόστιμο από 120.000 ευρώ σε δύο ιστοσελίδες (zougla.gr και eurotv.gr) και 35.000 ευρώ σε ραδιοφωνικό σταθμό (FM 99,5 Χαλκιδικής), γιατί αναμετέδιδαν live την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, στις 22 Φεβρουαρίου 2021, στο web radio “Crash”, στην οποία ο δημοφιλής δημοσιογράφος και πρόεδρος πλέον του νέου πολιτικού φορέα “Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” (χωρίς τα εν λόγω ΜΜΕ να φέρουν καμία ευθύνη) επέκρινε -δημοσιογραφικά και πολιτικά- ιδιαίτερα αυστηρά τον πρωθυπουργό για την τραγική “υπόθεση Λιγνάδη”.

Κι ενώ ο υπουργός Eπικρατείας από το βήμα της Βουλής είχε παραδεχτεί ότι οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές δεν κατάσχεσαν εγκαίρως τα ηλεκτρονικά και άλλα αρχεία Λιγνάδη.

Κι ενώ μέχρι σήμερα, σύμφωνα με μαρτυρίες θυμάτων φέρονται να αγνοούνται ηλεκτρονικές συσκευές και “κρυφοί λογαριασμοί” του στα social media.

Κι ενώ αποδείχθηκε από την έρευνα της αρμόδιας διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ ότι έχουν “καθαριστεί” σε πολύ μεγάλο -καταλυτικό- βαθμό τα κατασχεθέντα, λόγω του χρόνου που σκανδαλωδώς κέρδισε ο προφυλακισμένος.

Στο επίμαχο απόσπασμα ο Γιώργος Τράγκας, εκφράζοντας την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, είχε ασκήσει σκληρή δημοσιογραφική και πολιτική κριτική για τη στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε πει ότι η υπουργός Πολιτισμού κακώς χαρακτήρισε τον Λιγνάδη “επικίνδυνο”!

Πρόκειται για τον ίδιον πρωθυπουργό που το πάλαι ποτέ alter ego, ο πρώην βουλευτής και “στρατηγός” του, Νίκος Γεωργιάδης, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή, για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας, που είχε αποκαλυφθεί πριν από χρόνια στη Μολδαβία, όπου υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Τότε, το δικαστήριο είχε κρίνει τον κύριο Γεωργιάδη ένοχο για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή, επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορούσε τρία ανήλικα παιδιά, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή.

Στο δε δεύτερο βαθμό, τελικά, απαλλάχθηκε, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό που ο κύριος Γεωργιάδης είχε ομολογήσει ότι, μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του στην υπόθεση από το περιοδικό “Hot Doc”, τον Ιανουάριο του 2016, τού έδωσε εντολή να καθίσει “πίσω” για 2-3 μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι “να σκάσει και να καθίσει” το θέμα.

Πρόκειται για τον ίδιον πρωθυπουργό, που ο στενός του συνεργάτης κατά την απολογία του στο δικαστήριο φέρεται να δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε πει μάλιστα πως “δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς”.

Και επί τη ευκαιρία, αξίζει να επισημανθεί πως ο εισαγγελέας, κατά τη δίκη, είχε τονίσει ότι η στάση που κράτησε ο στενός συνεργάτης του κυρίου Μητσοτάκη στην όλη υπόθεση, από την ώρα που αυτή έγινε γνωστή, ήταν πρωτοφανής και αξιοπερίεργη… “Δεν τον άγγιζε τίποτα”!

Γιατί στην πραγματικότητα ο Νίκος Γεωργιάδης απλώς “κρύφτηκε”, αλλά δεν έπαψε να είναι ενεργός στα παρασκήνια της ΝΔ, ενώ κορυφαία στελέχη τού κόμματος Μητσοτάκη τον στήριξαν ακόμη και ως μάρτυρες στη δίκη, υποστηρίζοντας την “αθωότητα” του και κάνοντας λόγο για “πολιτική δίωξη”.

Πρόκειται για τον ίδιον πρωθυπουργό, που ΜΜΕ τα οποία ανήκουν σε “μυστικο-συμβούλους” του, μετά την απαλλαγή σε δεύτερο βαθμό, λόγω παραγραφής, έκρυβαν την αλήθεια και με πηχυαίους τίτλους πανηγύριζαν… ισχυριζόμενοι ότι αθωώθηκε!

Ειρήσθω εν παρόδω, επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, πληροφορούμαστε ότι ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτριος Κούβελας κλήθηκε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη να απολογηθεί στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος! Για τέτοια κατάντια μιλάμε στην Ελλάδα.

Να είναι βέβαιος ο κύριος Μητσοτάκης, όπως και οι δήθεν ανεξάρτητες υπηρεσίες του… η υπόθεση αυτή θα απασχολήσει ιδιαίτερα την ελληνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

ΥΓ.: Η απόφαση του ΕΣΡ, κατά διαβολική σύμπτωση, βγήκε παραμονή της εκδίκασης της αγωγής Σκέρτσου κατά Τράγκα!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.