ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Κίνηση των 13»: Τι ειπώθηκε – «Σάλπισμα» για τη δημιουργία ενός νέου εθνικού φορέα

«Κίνηση των 13»: Τι ειπώθηκε – «Σάλπισμα» για τη δημιουργία ενός νέου εθνικού φορέα

Όσοι βρέθηκαν στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν ότι τα χαρακτηριστικά του κόμματος έχουν πλέον εγκαταλειφθεί υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η παράταξη οδηγείται σε εντελώς διαφορετικές ατραπούς.

Όταν μάλιστα καμπανάκια κινδύνου -όπως η επιστολή των 160 που δημοσίευσε το pronews.gr– αγνοούνται, τότε προκύπτουν κινήσεις σαν αυτήν που έλαβε χώρα χθες, με τη διοργάνωση της συνέντευξης Τύπου «αντί-ΔΕΘ» από ομάδα ανθρώπων επονομαζόμενη μέχρι πρόσφατα ως «κίνηση των 13», η οποία, όπως προκύπτει, είχε χαρακτήρα «σαλπίσματος» για τη δημιουργία ενός νέου φορέα. Η πρόσκληση ήταν ξεκάθαρη: «Το ερώτημα δεν είναι πια “τι συμβαίνει”, αλλά “τι κάνουμε”, καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο».

Στη συγκεκριμένη κίνηση συμμετέχουν οι εξής: Βαλάνη Στέλλα (δικηγόρος / ΔΣΘ), Δημητριάδης Παύλος (εκδότης «Deal News», οικονομολόγος), Καζάκης Δημήτρης (πρόεδρος ΕΠΑΜ), Καραχάλιος Νίκος (πολιτικός επιστήμων, dimokrates.gr), Δρ. Κούβελας Δημήτρης (καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ), Μαντάς Παναγιώτης (μέλος Δ.Ε. ΔΗΚΚΙ / ιατρός), Νικολόπουλος Νίκος (πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος), Ντινόπουλος Αργύρης (πρ. ΥΠΕΣ / βουλευτής / δήμαρχος / δημοσιογράφος), Δρ. Παυλίδης Γιώργος (καθηγητής Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών), Πλαστήρας Δημήτρης (εκπρόσωπος Πολιτικής Συμμαχίας), Δρ. Τόμπρας Κυριάκος (οικονομολόγος, πρόεδρος ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ), Τσιτουρίδης Σάββας (πρόεδρος Κόμματος Ελλήνων Ριζοσπαστών), Χρήστου Γιώργος (πρόεδρος κίνησης ΕΜΠΡΟΣ).

Χαιρετισμό, εκτός προγράμματος, απηύθυνε και ο εκδότης του DNM Group, Τ.Γκουριώτης, μετά από σχετική πρόσκληση στο βήμα του Ν.Καραχάλιου.

«Οι ώρες για την πατρίδα είναι κρίσιμες, η Ελλάδα δεν περνάει μια απλή κρίση, πρόκειται για υπαρξιακό ζήτημα της χώρας. Μιας χώρας που έχει προδοθεί επανειλημμένα από τις πολιτικές ηγεσίας από το 2009 και μετά. Και θα πρέπει ο λαός να σκεφτεί τι λάθος επιλογές έχει κάνει μέχρι σήμερα».

Επισήμανε επίσης ότι «η χώρα κινδυνεύει με γεωστρατηγική έκλειψη και ότι στην τελευταία 12ετία άλλες χώρες έχουν κάνει άλματα, άλλες απλώς εξελίχτηκαν και η Ελλάδα είναι η μόνη που γνωρίζει μια διαρκή κατάρρευση, χωρίς να φαίνεται κάποιο φως, κάποια ελπίδα για μεταστροφή αυτού του επικίνδυνου θανατηφόρου σπιράλ».

Τα κυριότερα σημεία του χαιρετισμού του Τ.Γκουριώτη:

Παρότι ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου, έστειλε χαιρετισμό, σημειώνοντας πως «στους αγώνες για το καλό δεν περισσεύει κανείς», ενώ στους συμμετέχοντες προστέθηκαν ο Γ. Μπουλούκος (πρ. αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου), ο Ιωνάθαν Κωνσταντίνου από το ελληνικό παράρτημα των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ και ο Ιωάννης Σακκάς (Κόμμα Δικαιοσύνης).

Περισσότερη δημοκρατία και προστασία της πατρίδας

Όπως τονίσθηκε από τους συμμετέχοντες, τα ζητούμενα γι’ αυτούς και τον Εθνικό Συνασπισμό που θέλουν να δημιουργήσουν είναι συγκεκριμένα: περισσότερη δημοκρατία, μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και, φυσικά, προστασία της πατρίδας, τόσο ως φυσικού περιβάλλοντος και γεωγραφικού χώρου όσο κυρίως ως εθνικής ταυτότητας.

Στο τραπέζι, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση που απηύθυνε ο συντονιστής Νίκος Καραχάλιος στους παρευρισκομένους, έπεσαν συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το «εγγυημένο εισόδημα» για τους Έλληνες στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, η επαναφορά του νόμου Καραμανλή για τα πανωτόκια, αλλά και το δικαίωμα των ιδιωτών για αγορά «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.

Το πιο σημαντικό, όμως, όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες, είναι ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ τους, παρά τις διαφορετικές τους καταβολές. Ανανέωσαν, μάλιστα, το ραντεβού τους για τον Οκτώβριο, για τα… επόμενα βήματα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.