ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eπίσπευση ερευνών για Α.Γεωργιάδη και Δ.Αβραμόπουλο για την υπόθεση Novartis

Eπίσπευση ερευνών για Α.Γεωργιάδη και Δ.Αβραμόπουλο για την υπόθεση Novartis

Στην Εισαγγελία εκκρεμούν ακόμα οι διαδικασίες για τους πολιτικούς Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη, παρότι έχουν περάσει πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών για δέκα πολιτικά πρόσωπα, πέραν κάθε νομοθετικής πρόβλεψης.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης, με παραγγελία του χθες προς τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση με τις παράνομες πρακτικές της Novartis, ζητάει την άμεση περαίωση των ερευνών για τους δύο πολιτικούς και επισημαίνει πως «εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους δύο πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί», με πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας να διευκρινίζουν ότι το «εύλογο χρονικό διάστημα» δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 μήνες, όπως αναφέρει η Ι.Μάνδρου για την “Καθημερινή”.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει πέμπτος χρόνος που βρίσκονται σε «άτυπη ομηρία».

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης, όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ», σημειώνεται στην εισαγγελική παραγγελία, ενώ ο κ. Μπαρδάκης απευθυνόμενος στους εισαγγελείς που έχουν στα χέρια τους την έρευνα υπογραμμίζει πως «δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πριν από τρεις μήνες, στα τέλη Ιουνίου, είχε υποβάλει αίτημα ζητώντας την επίσπευση της έρευνας που τον αφορά. Αμέσως ο κ. Μπαρδάκης ζήτησε εγγράφως ενημέρωση από τους εισαγγελείς που χειρίζονται τον σχετικό φάκελο και οι απαντήσεις που έλαβε τον οδήγησαν πιθανότατα στην εκτίμηση ότι έτσι όπως εξελίσσεται η όλη υπόθεση και έτσι όπως έχει δομηθεί η έρευνα, η περαιτέρω καθυστέρηση είναι δεδομένη. Και τούτο διότι η προκάτοχος στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, που ήδη διώκεται ποινικά για τους χειρισμούς της στην υπόθεση με τους δέκα πολιτικούς –για τους επτά οι δικογραφίες μπήκαν στο αρχείο– έχει αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε διάφορες χώρες, τα οποία για να ικανοποιηθούν, αν ποτέ ικανοποιηθούν, χρειάζονται χρόνια. Αλλωστε, αν για μια υπόθεση προκύψει κάτι στο μέλλον, η Εισαγγελία έχει τη δυνατότητα να ανοίξει εκ νέου τον σχετικό φάκελο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.