ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ψηφίστηκε στην Βουλή η τροπολογία για τα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές

Ψηφίστηκε στην Βουλή η τροπολογία για τα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές

Oλοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου με τίτλο «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του».

Υιοθετώντας επιφυλάξεις και ενστάσεις της Αντιπολίτευσης για τη διάταξη που προβλέπει την μη καταχώρηση στα πρακτικά της άποψης της μειοψηφίας για λόγους υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος, ο κ. Σταϊκούρας κατέθεσε προσθήκη, σύμφωνα με την οποία, για να καταχωρηθεί μόνο η γνώμη της πλειοψηφίας θα απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 3/4 των μελών του ΝΣΚ.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής του από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Τι λέει από τη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Με την τροπολογία 1070/169 20.9.2021 η οποία κατατέθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, στο σχέδιο νόμου «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του» του Υπουργείου Οικονομικών, και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, θεσπίζονται μέτρα επιτάχυνσης αντιπλημμυρικών έργων και μελετών, ειδικά σε περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές –πρωτοφανούς έντασης και έκτασης– πυρκαγιές των περασμένων μηνών.

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο ολιστικό πλάνο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων που από την πρώτη στιγμή έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα η Κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθούν οι πληγές και να μην υποφέρουν ξανά οι περιοχές αυτές. Στο πλαίσιο του εν λόγω ολιστικού πλάνου, οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο και συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΝ που διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία.

Η θωράκιση των εν λόγω περιοχών με έργα ελαχιστοποίησης της πλημμυρικής διακινδύνευσης απαιτεί άμεσες ενέργειες: αναγκαίες μελέτες και κατάλληλα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να προλάβουμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Αυτό επιβάλλει την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που θα διενεργήσουν οι περιφέρειες σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτόν, με την τροπολογία αξιοποιούνται οι εξαιρετικές διατάξεις του ν. 4412/2016 και συντέμνονται οι διαδικαστικές προθεσμίες ώστε να διευκολύνουμε τις αναθέτουσες αρχές να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, δεδομένης της κατεπείγουσας ανάγκης, προβλέπεται ότι οι Περιφέρειες μπορούν να αναθέτουν συναφή έργα και μελέτες είτε με προσφυγή στη διαδικασία της περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 εάν η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι μεγαλύτερη των ορίων του άρθρου 5 του ν. 4412/2016 είτε με προσφυγή στη διαδικασία απευθείας ανάθεσης του άρθρου 118 του ίδιου νόμου σε κάθε άλλη περίπτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.