
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι «το 5,9% είναι εξαιρετικά συντηρητικό. Η εικόνα από το γ΄τρίμηνο μέχρι τώρα είναι ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και αυτό είναι θετικό. Θα παρουσιάσουμε τις προβλέψεις μας μαζί με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στις 4 Οκτωβρίου».
Ο κ. Σκυλακάκης σε συνέντευξη του ερωτηθείς σχετικά με την περαιτέρω μείωση φόρων, είπε πως «είναι νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο, γιατί, όπως έχω εξηγήσει η άνοδος του ΑΕΠ από μόνη της δεν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο, ειδικά όταν βγαίνουμε από μία πολύ βαθιά ύφεση εξαιτίας της διεθνούς κρίσης πανδημίας. Εκείνο που μετρά είναι η σύσταση της ανόδου του ΑΕΠ». Με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «εδώ έχουμε μια μόνιμη αύξηση του ΑΕΠ που υποκρύπτεται, ωστόσο ο τελικός συσχετσμός θα φανεί αργότερα».
Σχετικά με την απαλλαγή του φόρου για τις γονικές παροχές κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως «η απαλλαγή αφορά πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών. Και το τονίζω, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται το αντίθετο, χωρίς όμως να συνυπολογίσει ότι, εκτός από τα ακίνητα που υπάρχουν στον ΕΝΦΙΑ, η γονική παροχή καλύπτει επίσης τα αγροτεμάχια, που είναι 32 εκατομμύρια στρέμματα, καθώς και τις συμμετοχές σε επιχειρήσεις που είναι πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε αξία. Στην Ελλάδα έχουμε και πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις. Παράλληλα η γονική παροχή αφορά κινητά, ομόλογα, μετοχές κλπ, καθώς και 130 δισ. ευρώ καταθέσεις των νοικοκυριών στις τράπεζες, για τις οποίες μέχρι σήμερα ίσχυε φορολογία 10%για τη γονική παροχή από το πρώτο ευρώ».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.