Αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Ε.Αχτσιόγλου: «Ζητάμε να γίνει έλεγχος για όλες τις πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης»

Ε.Αχτσιόγλου: «Ζητάμε να γίνει έλεγχος για όλες τις πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης»

Η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε πως «ζητάμε να γίνει έλεγχος για όλες τις πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που έχουν συντελεστεί τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ».

«Από τις λίστες Πέτσα, όπου δεκάδες εκατομμύρια δόθηκαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς διαφανή κριτήρια, χωρίς έλεγχο, με σπατάλη των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων. Μέχρι τη χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη της Opinion Poll, εταιρείας διενέργειας δημοσκοπήσεων, μέσω άλλης εταιρείας.

Είναι σειρά πράξεων οι οποίες, κατά την άποψή μας, έχουν ως αποτέλεσμα τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και τη σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Πιστεύουμε ότι πράξεις πολύ πιο σοβαρές από αυτές που οδήγησαν στην παραίτηση του καγκελάριου Κουρτς στην Αυστρία έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα», επισήμανε.

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν συντελεστεί αδιαφανείς πράξεις χρηματοδότησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης» τόνισε, προσθέτοντας ότι «ουδέποτε έχει κατατεθεί μία πλήρης ερμηνεία από την κυβέρνηση για τον τρόπο που έγινε η χρηματοδότηση μέσω των λιστών Πέτσα. Πώς κάποια μέσα ενημέρωσης χρηματοδοτήθηκαν περισσότερο και κάποια άλλα όχι;

Πώς επελέγησαν ανύπαρκτες ιστοσελίδες και χρηματοδοτήθηκαν, ενώ άλλες όχι; Άρα, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα αδιαφάνειας με χρήση των χρημάτων του ελληνικού λαού και σε πολλές περιπτώσεις, ναι, έχει οδηγήσει και σε χειραγώγηση της κοινής γνώμης και στην παρουσίαση μίας πραγματικότητας η οποία απέχει πολύ από αυτή που βιώνουν οι πολίτες».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, τέλος, ότι «αυτό που συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στο “σύμπαν” της ενημέρωσης είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και κάθε πολίτης πια το έχει αντιληφθεί.

Υπάρχει μία διαρκής υπερυποστηρικτική τοποθέτηση στις ενέργειες της κυβέρνησης και μία αποσιώπηση της παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων. Δημιουργείται μία πολύ στρεβλή κατάσταση για τη δημοκρατία και το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι όλα αυτά να ελεγχθούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.