ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ασπίδα» ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Η διαγραφή Π.Κουρουμπλή για το «δολοφόνους» δείχνει την συγκυβέρνηση που έρχεται

Ο Α.Τσίπρας έδωσε χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση που βρισκόταν στα σχοινιά

«Ασπίδα» ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Η διαγραφή Π.Κουρουμπλή για το «δολοφόνους» δείχνει την συγκυβέρνηση που έρχεται

Στην διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή περί «δολοφόνους» προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στα σχοινιά.

Μετά το σάλο που ξέσπασε με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν βαρύτατα εκτεθειμένη, καθώς αποκαλύφθηκε ότι άδικα χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και ότι ο πρωθυπουργός το γνώριζε, αλλά είχε το θράσος να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

Αυτό οδήγησε στο ξέσπασμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος είπε στη Βουλή: «Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Εν συνεχεία, ο Πάνος Σκουρλέτης πήρε τον λόγο και τόνισε: «Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από τη φόρτιση μια άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».

Τασούλας: «Στιγματίζω τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, πήρε θέση για τη δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή και έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» εκ μέρους του -μέχρι πρότινος- βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι “δολοφονήσατε ανθρώπους” και όταν υπήρξε παρότρυνση να ανακαλέσει, αρνήθηκε. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να κάνει κανείς κριτική για βαριές παραλείψεις, αλλά να υπάρχει συνάδελφος και να λέει ότι “δολοφονήσατε ανθρώπους” είναι ό,τι χυδαιότερο και αποκρουστικότερο, ό,τι πιο υπονομευτικό του κύρους του Κοινοβουλίου».

Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Αφού ζητήθηκε από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να ανακαλέσει και εκείνος αρνήθηκε, τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, γνωστοποίησε πως τον θέτει εκτός Κ.Ο. του κόμματος.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνεται: «Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε πως ο κ. Κουρουμπλής τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

H απόφαση του Α.Τσίπρα να διαγράψει τον Π.Κουρουμπλή αυτομάτως άλλαξε τα θέματα της επικαιρότητας, καθώς πλέον δεν είναι πρώτο θέμα η μελέτη που εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά η διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μια απόφαση που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υψώσει αρκετά τους αντιπολιτευτικούς τόνους, όπως έκανε ο Κουρουμπλής, καθώς στην Κουμουνδούρου μάλλον σκέφτονται ότι σύντομα τα δύο κόμματα θα συγκυβερνήσουν.

Επιλεκτική ευαισθησία

Βεβαίως μας κάνει εντύπωση πως ξαφνικά όλοι ενοχλήθηκαν με το «δολοφόνους» του Π.Κουρουμπλή, καθώς στελέχη της ΝΔ είχαν χρησιμοποιήσει παρόμοιες εκφράσεις και κανείς δεν είχε αντιδράσει.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον περασμένο Φεβρουάριο ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μιλώντας για το τραγελαφικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας λόγω κάποιων λίγων εκατοστών χιονιού… θυμήθηκε το Μάτι και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «…δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ποτέ ανθρώπινες ζωές. Ας αναρωτηθούν αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι…»;

Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αύγουστο, μετά το δράμα με τις βιβλικές πύρινες καταστροφές στη χώρα μας, που επανέφερε το Μάτι σε μια αποστροφή του λόγου του λέγοντας: «…ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα»;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι «ευαισθησίες» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καλό θα ήταν να μην περιορίζονται στις επικοινωνιακές κορώνες και στη συγκάλυψη της ουσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.