ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση: Ο Κ.Μητσοτάκης σε πανικό «φλερτάρει» με Ν.Ανδρουλάκη – Γιατί ζήτησε εκλογές ο Α.Τσίπρας;

Οι δημοσκοπήσεις που τρομάζουν το Μαξίμου

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση: Ο Κ.Μητσοτάκης σε πανικό «φλερτάρει» με Ν.Ανδρουλάκη – Γιατί ζήτησε εκλογές ο Α.Τσίπρας;

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Σαββάτου στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να ζητά για πρώτη φορά επισήμως εκλογές και να χαρακτηρίζει τον Κ.Μητσοτάκη ως «επικίνδυνο».

«Να παραιτηθείτε και να ανακοινώσετε εκλογές. Πατάτε 2,5 χρόνια τώρα στο λαιμό της χώρας. Είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος. Ως εδώ!», είπε χαρακτηριστικά ο Α.Τσίπρας.

Λίγο πριν από τον Α.Τσίπρα εκλογές είχε ζητήσει και ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης (ζήτησε από τον Α.Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης), ενώ αντιθέτως δεν αναφέρθηκαν σε εκλογές ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=_bW1bYAVmS0&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Η αντιπολίτευση «σήκωσε το γάντι», κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση να επιστρατεύσει… τον Γ.Γεραπετρίτη, καθώς για πρώτη φορά είδαμε να απαντά στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας και όχι ο πρωθυπουργός.

Η παρέμβαση του Γ.Γεραπετρίτη και οι δηλώσεις του «ώρα να φεύγετε κύριε πρόεδρε», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποχώρησε μαζικά από τα έδρανα της Βουλής. Όταν τελικά έφτασε η ώρα να μιλήσει ο πρωθυπουργός ήταν εμφανέστατος ο πανικός.

«Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα αλλά εγώ. Και στο παρελθόν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να πάω σε πρόωρες εκλογές με το αποτέλεσμα για την παράταξη μας να ήταν καλύτερο από τις εκλογές του 2019», είπε χαρακτηριστικά την ώρα που γελούσε προκλητικά.

Την ώρα που η Ελλάδα ζει στο σκάνδαλο της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, σύμφωνα με την οποία χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν άδικα λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αποδυναμώσει το ΕΣΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης γελούσε σαν μικρό παιδί, αδυνατώντας να κρύψει την αμηχανία και τον πανικό.

Όμως πραγματικά απορούμε πως γίνεται να υποστηρίζει ότι θα ήταν ο μοναδικός πολιτικός που θα είχε όφελος από πρόωρες εκλογές. Η ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2019 είχε ποσοστό 39,85%, ποσοστό που είναι ξεκάθαρα άπιαστο πλέον. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που κάνουν οι συστημικές δημοσκοπικές εταιρείες τα ποσοστά της ΝΔ πέφτουν διαρκώς και πλέον έχουν φτάσει περίπου στο 30-31%. Ποσοστό που φυσικά δεν είναι πραγματικό, αλλά ακόμα και σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ θα χρειαστεί και το ΚΙΝΑΛ. αλλά και ένα άλλο κόμμα για να κυβερνήσει.

H πραγματικότητα είναι όμως πιο «μαύρη» για την κυβέρνηση της ΝΔ και το γνωρίζουν καλά στο Μαξίμου. Η ΝΔ είχε την ευκαιρία το φθινόπωρο να πάει σε πρόωρες εκλογές, καθώς εάν και τα ποσοστά της είχαν πέσει είχαν παραμείνει αξιοπρεπή, πλέον όμως η κατάσταση δείχνει μη ανατρέψιμη.

Σύμφωνα με τις ανεξάρτητες έρευνες τουλάχιστον δύο δυτικών πρεσβειών και μεγάλης ξένης πολυεθνικής εταιρείας κυβέρνηση εισέρχεται στον πιο δύσκολο χειμώνα της με πραγματικά ποσοστά περί το 23%.

Για την ακρίβεια 22%-24,7% με αναγωγή επί των εγκύρων. Συμπτωματικά είναι οι ίδιες ακριβώς πρεσβείες που είχαν απόλυτα ακριβή στοιχεία στις εκλογές του 2012, την διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2015, όπως και το δημοψήφισμα της ίδιας χρονιάς καθώς και στις εκλογές του 2019 και είχαν επίσης δει το φως της δημοσιότητας από το pronews.gr, οπότε δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας ή μη της πρόβλεψης.

Οι δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη ότι «δεν θα γίνουν εκλογές όσο διαρκεί η πανδημία», δείχνουν ξεκάθαρα ότι στο Μαξίμου γνωρίζουν την πραγματικότητα και έχει απλώς αποφασίσει να εξαντλήσουν την τετραετία, καθώς δεν επιθυμούν να αποχωριστούν τις καρέκλες που τους επιτρέπουν να περνούν με τέτοια ευκολία μέτρα.

«Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία», πρόσθεσε ο Κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει ένα «φλερτ» με τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο συμφωνούν σε αρκετά πράγματα, άλλωστε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και είναι ο μοναδικός πολιτικός που δεν άσκησε κάποια σκληρή κριτική στον Κ.Μητσοτάκη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το βράδυ της εκλογικής νίκης Ανδρουλάκη, ο Κ.Μητσοτάκης έτρεξε να τον συγχαρεί τηλεφωνικά, προτού καλά – καλά προλάβουν να τον συγχαρούν οι συνεργάτες του και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. «Θεωρώ ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και προσβλέπω σε ουσιαστική, ποιοτική αντιπολίτευση», ανέφερε, στη συνέντευξή του.

Πράγματι με τη βοήθεια που έχει δεχθεί από τα συστημικά ΜΜΕ ο Ν.Ανδρουλάκης το ΚΙΝΑΛ έχει αυξήσει αρκετά τα ποσοστά του, κάτι που θα βοηθήσει τον Κ.Μητσοτάκη στο να βρει συμμάχους εντός της Βουλής.

Γιατί ζητά τώρα εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ;

Απαντώντας στο «γιατί τώρα;», οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απαντούν. «Γιατί κάθε μέρα πλέον που περνά με τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές, όπως επιβεβαιώθηκε από τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα και οδηγεί σε απόγνωση, σε αδιέξοδα και μείωση εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Όπως σημειώνουν, στην περίπτωση της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, ο πρωθυπουργός γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει στα νοσοκομεία και έλεγε ψέματα. Υποστηρίζουν ότι ακόμα ψάχνει «αυτοφωράκια» για να ρίξει την ευθύνη, λες και πιστεύει έστω και ένας Έλληνας ότι ο στενότερος συνεργάτης του για την πανδημία δεν του είπε τα φρικτά στοιχεία της και την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ και επίταξης ΜΕΘ. Nα θυμίσουμε ότι ο Π.Πρεζεράκος με δήλωση του στο pronews.gr ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πάρει αυτός την έκθεση, αφήνοντας έκθετο το Μαξίμου.

«Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε υπομονή ακριβώς για την ανθρώπινη ζωή. Τώρα, ακριβώς για την ανθρώπινη ζωή ζητά πλέον εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος», τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Δυόμισι χρόνια, συνεχίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ «με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης έκανε αλλεπάλληλες προτάσεις ώστε να υπάρξει μία μίνιμουμ συνεννόηση για την πανδημία, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Έχει στρατευθεί εξαρχής με τις εισηγήσεις των επιστημόνων, τους οποίους έχει εργαλειοποιήσει χυδαία ο κ. Μητσοτάκης».

Παράλληλα, συμπληρώνουν ότι έχει τηρήσει υπεύθυνη στάση, παραμερίζοντας πολύ μεγάλες πολιτικές διαφωνίες για το συνολικό κοινωνικό καλό. Κατέθεσε προτάσεις συναινετικές (κοινός υπουργός Υγείας, ολιγομελή επιτροπή επιστημόνων κοινής αποδοχής, αίτημα για Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών), ενώ πολλές φορές δήλωσε έτοιμος ακόμα και για να βάλει πλάτη για δύσκολες αποφάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο τις αρνήθηκε όλες, αλλά «πλέον αποκαλύπτεται ότι δεν είναι απλά ότι δεν μπορεί, είναι ότι δεν θέλει, αφού μέχρι και ο Τσιόδρας του τα έλεγε και ο ίδιος δεν έκανε τίποτα για το ΕΣΥ με αποτέλεσμα χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί και κατάρρευσή του».

Από τα παραπάνω, είναι σαφές πως στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, η ιδέα να ζητήσει άμεσα εκλογές, είχε ωριμάσει μέρες. Φαίνεται, όμως, ότι αναζητούσε τη κατάλληλη αφορμή. Αυτή ήταν η αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, όπου ακόμα αναζητείται αυτός που την παρέλαβε.

Διότι στην Κουμουνδούρου, πιστεύουν ακράδαντα ότι την παρέλαβαν στο πρωθυπουργικό επιτελείο και πως απόδειξη για αυτό αποτελούν οι κυβερνητικές αντιφάσεις. Θεωρούν ότι στην «απολογία» το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας εμφανώς «πανικόβλητος», έφτασε να πει ότι την παρέλαβε μεν η κυβέρνηση, αλλά όχι το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πάλι ψέματα και αρνείται ακόμα να πει ένα όνομα γιατί δεν βρίσκει «αυτοφωράκια». Επομένως, το ερώτημα παραμένει: Ποιος παρέλαβε τη μελέτη που προειδοποιούσε για εκατόμβη νεκρών και την αγνόησε;

Και όχι μόνο αυτό, λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Ακύρωσε και απαξίωσε πλήρως και τον κ. Τσιόδρα, για να δικαιολογήσει τη δήλωσή του, ότι δεν έχει διαφορά εντός και εκτός ΜΕΘ για τους ασθενείς, λέγοντας ότι «δεν περίμενα καμία μελέτη, κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το σύστημα υγείας και να αυξήσω τις ΜΕΘ». «Αυτός δεν νομίζει ότι είναι πρωθυπουργός, αλλά και γιατρός, και επιστήμονας και εν τέλει ελέω θεού ηγεμόνας», λένε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι ο Α.Τσίπρας δεν κατέθεσε πρόταση μομφής, όπως ζήτησε ο Γ.Βαρουφάκης, ενώ και η πολιτική σου ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ξανά τους Έλληνες. Η απόφαση του να διώξει από την ΚΟ τον Π.Κουρουμπλή, οι δηλώσεις του Γ.Γεροτζιάφα για τους ανεμβολίαστους, είναι δύο πρόσφατα παραδείγματα του γιατί δεν καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα ποσοστά του παρά την κατάρρευση της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.