Α.Λοβέρδος: «Υπάρχουν σε απόθεμα 4.000 μονοκλωνικά και διατίθεται τελευταία στιγμή που λήγει η δραστικότητά τους;»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης

Α.Λοβέρδος: «Υπάρχουν σε απόθεμα 4.000 μονοκλωνικά και διατίθεται τελευταία στιγμή που λήγει η δραστικότητά τους;»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διερωτάτε αν υπήρχαν σε απόθεμα στο ΕΣΥ 4.000 φάρμακα – μονοκλωνικά αντισώματα και αν υπήρχαν γιατί δεν διατέθηκαν.

Μάλιστα κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι πληροφορείται πως η διάθεση αυτών των φαρμάκων γίνεται τώρα λίγο πριν λήξουν και ουσιαστικά μέμφεται το γεγονός πως αν υπήρχαν δεν χορηγήθηκαν έγκαιρα καθώς όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Λοβέρδος «σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις τα συγκεκριμένα σκευάσματα βελτιώνουν τη νόσηση και προστατεύουν από τη νοσηλεία και το θάνατο σε ασθενείς με COVID-19».

«Υπήρχαν σε απόθεμα στο ΕΣΥ 4.000 αντιικά φάρμακα-μονοκλωνικά αντισώματα που προστατεύουν από νοσηλεία και θάνατο; Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εάν υπήρχαν γιατί δεν διατέθηκαν νωρίτερα αλλά τώρα λίγο πριν τη λήξη της δραστικότητάς τους; Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ παραθέτοντας την ερώτηση που κατέθεσε προς τον νυν υπουργό κ. Πλεύρη.

Αναλυτικά η ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Πληροφορούμαστε ότι την τελευταία στιγμή πριν τη λήξη της δραστικότητάς τους ενεργοποιείται η άμεση διάθεση 4.000 φαρμάκων – μονοκλωνικών αντισωμάτων από το ΕΣΥ. Σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις τα συγκεκριμένα σκευάσματα βελτιώνουν τη νόσηση και προστατεύουν από τη νοσηλεία και το θάνατο σε ασθενείς με COVID-19.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

Αληθεύει ότι υπήρχε απόθεμα τέτοιων φαρμάκων, το οποίο είχε το ΕΣΥ αλλά με αυστηρό πρωτόκολλο που στην ουσία δεν επέτρεπε τη διάθεσή τους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στην περίπτωση που υπήρχε αυτό το απόθεμα γιατί δεν χορηγήθηκαν αυτά τα φάρμακα στους ασθενείς νωρίτερα;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.