Με ενθουσιασμό 1 εκατομμύριο πολίτες επέλεξαν την νέα εφαρμογή που «πάσαρε» ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησής Κυριάκος Πιερρακάκης, και μετέφεραν στο κινητό τους, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.

Εκεί δηλαδή που το πιστοποιητικό εμβολιασμού εμφανίζεται μαζί με το έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Μέχρι τώρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού εμφανιζόταν «ορφανό» χωρίς κάποιο πιστοποιητικό που να ταύτιζε τον κάτοχό του με το όνομα που έφερε.

Αυτό έπρεπε να γίνει με ξεχωριστή κίνηση που έπρεπε να κάνει ο κάτοχος, δηλαδή να βγάλει την ταυτότητά του και να την επιδείξει, κάτι βέβαια που κόστιζε σε ενέργεια-θερμίδες (κίνηση από την τσέπη ή την τσάντα) και χρόνο που ισοδυναμούσε σε κάποια πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Τώρα χωρίς την ανάγκη να κάνει την κίνηση αυτή ο κάτοχος κερδίζει τόσο σε χρόνο όσο και σε ενέργεια, δεν χάνει δηλαδή θερμίδες άρα και βάρος.

Όπως ανέφερε σε σχόλιό του στο twitter ο περιχαρής υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησής, Κυριάκος Πιερρακάκης «η ανταπόκριση των πολιτών στη δυνατότητα έκδοσης και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας στο covid free GR wallet αντανακλά το μέγεθος της διευκόλυνσης που παρέχουν οι ψηφιακές τεχνολογίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!