Χρόνια Πολλά στις Ηνωμένες Πολιτείες...

Μετά το σάλο εξετάζουν τη προσωρινή ακύρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν!

Για τους ανεμβολίαστους για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test

Μετά το σάλο εξετάζουν τη προσωρινή ακύρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε μεταξύ άλλων μετά το σάλο που ξέσπασε, πως εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Παράλληλα, μίλησε για την νόμιμη απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση από τους εργοδότες, τα πιστοποιητικά νόσησης και τα ραντεβού για εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά νόμιμη θεωρείται η απουσία από την εργασία όταν υπάρχει βεβαίωση με έλεγχο με μοριακό ή rapid τεστ.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τους ανεμβολίαστους για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

Σημείωσε ακόμα ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.

Ο κ. Γεωργαντάς αποκάλυψε ακόμα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Ανέφερε ακόμα ότι τα self test των παιδιών δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.