ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περήφανος ο Μπουτάρης για το αποτεφρωτήριο: «Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ελλάδα»

Περήφανος ο Μπουτάρης για το αποτεφρωτήριο: «Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ελλάδα»

Τις εγκαταστάσεις του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τιμητικής επίσκεψης, ο κ. Μπουτάρης ξεναγήθηκε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών από τον κ. Αντώνη Αλακιώτη, πρόεδρο του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, και ενημερώθηκε για τη διαδικασία κατασκευής του Αποτεφρωτηρίου.

Ο κ. Μπουτάρης έχει μιλήσει δημόσια εδώ και πολλά χρόνια υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κάποιος να επιλέξει και στη χώρα μας ως τελευταία του επιθυμία τη διαδικασία της αποτέφρωσης και γι’ αυτό αγωνίστηκε υπέρ της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα. Αφορμή είχε αποτελέσει και η προσωπική του εμπειρία, όταν χρειάστηκε να μεταφέρει στη γειτονική Βουλγαρία προς αποτέφρωση τη σορό της γυναίκας του Αθηνάς.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης εντυπωσιάστηκε από την αισθητική του κτιριακού συγκροτήματος του Αποτεφρωτηρίου, την γαλήνη και τον πολιτισμό που ένιωσε στο χώρο και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας για την επιτυχή κατάληξη της μακροχρόνιας προσπάθειας για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε: «Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Η ηρεμία της φύσης, η αρχιτεκτονική των εγκαταστάσεων, η παντελής έλλειψη της αίσθησης του θανάτου, παρηγοριά για τους συγγενείς, θερμά συγχαρητήρια». Ο κ. Μπουτάρης, μετά το πέρας της επίσκεψής του, υποσχέθηκε στον κ. Αλακιώτη πως, όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα είναι υποστηρικτής και αρωγός των προσπαθειών του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.