Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε ψήφισμα παράτασης παραμονής συμβασιούχων

Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε ψήφισμα παράτασης παραμονής συμβασιούχων

Με συντριπτική πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι οι συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί λόγω της πανδημίας είναι «απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του».

Πρόκειται για 357 συμβασιούχους και άλλοι 30 της προκήρυξης 3Κ.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, αναφερόμενος στους συμβασιούχους υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι «έχουν συνδράμει καθοριστικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων» και ήταν «υποδειγματική η συνεργασία». Ο κ. Τσιατσιάμης, τόνισε ότι η λύση είναι είτε να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μονίμων για όλους τους δήμους με αυξημένη μοριοδότηση για τους νυν συμβασιούχους, είτε να δοθεί κι άλλη παράταση παραμονής τους. Αντίθετα, δεεν διασφαλίζεται η παραμονή τους, προσέθεσε, με τυχόν προκήρυξη του Δήμου.

«Ο Δήμος αξιοποίησε τους συμβασιούχους σε εργασίες που έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά αναγκών στον Δήμο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης ”Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας την επαναπροκήρυξη των θέσεων που «να καλύπτει αυτούς τους εργαζομένους».

Ο επικεφαλής της παράταξης ”Αθήνα είσαι εσύ”, Παύλος Γερουλάνος, προσέθεσε ότι «η μοριοδότηση θ΄αντανακλά ότι δοκιμάσθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι μόνο σ΄έκτακτες».

Ο επικεφαλής της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκος Σοφιανός, ανάφερε ότι «έχουν κατακτήσει το δικαίωμα στη δουλειά», ζήτησε τη μονιμοποίηση τους ενώ κάλεσε τη δημοτική Αρχή ν΄απαντήσει τι θα πράξει και τι θα συμβεί στον Δήμο μετά τις 31 Μαρτίου, που θα λήξουν οι συμβάσεις τους και αποχωρήσουν. «Πρέπει να παραταθεί η εργασία όλων αυτών των εργαζομένων», είπε.

Να υπάρξει συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου- προκήρυξης διαγωνισμού για την επαναπρόσληψή τους, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης ”Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας|, Πέτρος Κωνσταντίνου, καταθέτοντας και σχετικό ψήφισμα, που απορρίφθηκε.

Ανάλογη πρόταση κατέθεσε και ο επικεφαλής της παράταξης ”Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ –Κεφάλαιο”, Παναγιώτης Κεφαλληνός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.