Κύριο αντικείμενο η ενίσχυση της δυνατότητας επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής και η ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα αυτό μεταξύ των κρατών

Στην Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης για να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη της Κοινής Πλατφόρμας Συντονισμού ΕΕ – Δυτ. Βαλκανίων, που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της Αυστρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κύριο αντικείμενο της διάσκεψης είναι η ενίσχυση της δυνατότητας επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής και η ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα αυτό μεταξύ των κρατών που βρίσκονται στην οδό των Δυτικών Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου

Στη διάσκεψη θα προεδρεύσει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Γκέρχαρντ Κάρνερ ενώ αναμένεται η συμμετοχή του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, που ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Βιέννη, ο κ. Νότης Μηταράκης θα γίνει δεκτός για συνομιλίες από τον Αυστριακό Καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ.