Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, έκανε απαισιόδοξες δηλώσεις για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, καθώς ισχυρίστηκε ότι τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μπορεί να μειώσουν τις τουριστικές ροές στη χώρα μας.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία. Πρέπει να στηρίξουμε τους άμαχους, τα παιδάκια και τις οικογένειες. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία εν έτει 2021 δείχνει ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί θα γίνει στη συνέχεια. Πρέπει να διδαχθούμε από τις κρίσεις, είναι ότι πρέπει να μιλάει κανείς λιγότερο και να αναλύει τα στοιχεία περισσότερο», δήλωσε αρχικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. «25% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό. Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσουν τα τουριστικά ρεύματα προς την Ελλάδα, είχαμε 400.000 τουρίστες από την Ουκρανία και εάν η ακρίβεια που προκύπτει από την ενεργειακή κρίση θα επηρεάσει το κομμάτι της μετακίνησης των ταξιδιωτών και εάν αυτό θα μετακυληθεί στον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε σαφές πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καλύψει τα όποια κενά υπάρξουν, εάν υπάρξουν. «Εάν κοιτάξουμε τα στοιχεία των κρατήσεων, αεροπορικών εισιτηρίων και της βούλησης που υπάρχει σε πιο μεγάλες αγορές, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά», είπε και συνέχισε: «Κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε τις δυνατότητες να φιλοξενήσουμε κόσμο σε πιο μεγάλη διάρκεια, πιο ”υψηλού επιπέδου” τουρίστες, που σημαίνει μεγαλύτερο συνάλλαγμα στη χώρα. Μπορούμε να ανέβουμε γεωμετρικά από τον Απρίλιο, και μπορούμε να έχουμε τουρισμό μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022».

«Ο κόσμος θα ταξιδέψει με λιγότερα υγειονομικά πρωτόκολλα»

«Οι πρώτες πτήσεις από ΗΠΑ έρχονται από τις 7 Μαρτίου, έρχονται επίσης και από Καναδά και Αυστραλία και όλων μας η σκέψη είναι αφενός να ξεπεράσουμε την κατάσταση που βιώνουμε και αφετέρου, το πώς θα σχεδιάσουμε μία άρτια επιτυχημένη τουριστική περίοδο», επεσήμανε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας, ναι μεν υπήρξε φόβος από την διεθνή κοινότητα, αλλά μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο, δόθηκε μία υποδειγματική μάχη. «Οι υγειονομικοί και οι υπάλληλοι στα νοσοκομεία, η κοινωνία και η αντιμετώπιση της κοινωνίας σε αυτό το θέμα, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους και αυτό ουσιάστικά, προώθησε τη χώρα μας ως μία ασφαλής χώρα και μία χώρα που τηρεί τα πρωτόκολλα» τόνισε.