ΑΚΚΕΛ: Η ουκρανική υπόσταση της Σοβιετικής Ένωσης

ΑΚΚΕΛ: Η ουκρανική υπόσταση της Σοβιετικής Ένωσης

Tα ίδια παρακρατικά διεφθαρμένα συμφέροντα και ομάδες, που επέβαλλαν τα Μνημόνια στην Ελλάδα και εξαπέλυσαν τη γνωστή ρατσιστική εκστρατεία κατά των Ελλήνων («τεμπέληδες», «τρώνε από τα δανεικά των εργατικών Γερμανών», «όλοι διεφθαρμένοι», κλπ), μετά από το πείραμα με την Ελλάδα, κάνουν ανάλογα και κατά του ρωσικού λαού.

Η προσπάθεια ταύτισης της Ρωσίας με τη Σοβιετική Ένωση είναι ένα γελοίο μεν και εκτός πραγματικότητας εργαλείο, το οποίο όμως μετά από τις αρχές του 2015 (και με κορύφωση τώρα) άρχισε να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για να δικαιολογήσει το πραξικόπημα κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας το 2014 και τις εθνικές εκκαθαρίσεις κατά Ρώσων (και Ελλήνων σε κάποιο βαθμό) στις περιοχές όπου σήμερα γίνονται οι στρατιωτικές συγκρούσεις και για να προκαλέσει απώθηση κατά των Ρώσων.

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία και σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ και το μεγαλοστέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτώρια Νούλαντ, (άνθρωπος της περιβόητης Μαντλίν Ώλμπράιτ), συμμετείχαν εμφανώς και ενεργά στο πραξικόπημα μαζί με τους «εξεργερμένους», ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένοπλες δυνάμεις Ουκρανών Ναζί. Έκαναν το πραξικόπημα και ανέβασαν στην εξουσία μία ναζιστικά ελεγχόμενη κυβέρνηση με τον Ποροσένκο ως Πρόεδρο. Μάλιστα, είχαν πει το περιβόητο “Fuck the EU” δηλαδή «Γ@μησέ την την Ε.Ε.» σχετικά με τον ρόλο που θα επέτρεπαν στην Ε.Ε. κατά την μετά-πραξικοπήματος εποχή. Το αίμα της Ουκρανίας από το 2014 ο Πάιατ το μετάεφερε στην Ελλάδα.

Ουκρανική σφραγίδα στη σοβιετική ηγεσία

Η Σοβιετική Ένωση ήταν μία αχανής έκταση από λαούς πολλών εθνικοτήτων. Το ρωσικό “συστατικό” της Σοβιετικής Ένωσης αφενός μεν δεν είχε ουσιαστική παρουσία στην ηγεσία που κατά καιρούς κυβέρνησε την Σοβιετική Ένωση και αφετέρου γεωγραφικά η Ρωσία έχει υποστεί ουσιαστικές κλοπές εδαφών τα οποία προσαρτήθηκαν στην Ουκρανία από τον Λένιν και τον Χρουτσώφ. Τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε επίπεδο ωφέλειας από γεωγραφικά εδάφη, η Ουκρανία κυριαρχεί ως κερδισμένη.

Επιπλέον μόνο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (στην οποία νόμιμα υπάγεται εκκλησιαστικά η Ουκρανική Εκκλησία, άσχετα από το δεύτερο πραξικόπημα που έκαναν με την κατασκευασμένη ουκρανική αυτοκέφαλη «εκκλησία», η οποία περιλαμβάνει άτομα που δεν έχουν ιερωσύνη!) έχει ανεγείρει μέχρι και Ιερό Ναό για την τιμή και αναγνώριση της θυσίας ορθοδόξων Αγίων που μαρτύρησαν κατά την περίοδο του σοβιετικού καθεστώτος. Αυτή είναι η ανώτερη πνευματική διαφοροποίηση από το σοβιετικό καθεστώς. Σε αυτόν τον ναό μάλιστα λειτούργησε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όταν είχε επισκεφθεί τη Ρωσία.

Εδώ επικεντρωνόμαστε στην εθνική προέλευση της ηγεσίας της Σοβιετικής Ένωσης για να σταματήσει πια η παραπληροφόρηση και κοροϊδία που παρουσιάζει οτιδήποτε έκαναν οι σοβιετικοί ως ρωσικές ενέργειες και την οργή κατά του σοβιετικού καθεστώτος να την διοχετεύουν κατά των Ρώσων. Ακόμη και όποιοι σοβιετικοί ηγέτες είχαν ρωσικό στοιχείο της εθνικής προέλευσής τους, ουσιαστικά ήταν ουκρανοποιημένοι, όπως ανάλογα είναι αμερικανοποιημένος ο Γιώργος Παπανδρέου και γερμανοποιημένος ο Κώστας Σημίτης.

Αναλυτικότερα, η εθνική προέλευση για τους ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης είναι η ακόλουθη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Vladimir Lenin. Εβραϊκή, γερμανική, ρωσική, σουηδική (ουκρανοποίησε τα ρωσικά εδάφη για τα οποία σήμερα γίνεται η στρατιωτική σύγκρουση)
Joseph Stalin. Γεωργιανική του Καυκάσου
Georgy Malenkov. Οχρίδα των σημερινών Σκοπίων
Nikita Khrushchev. Ουκρανοποιημένος Ρώσος, Ουκρανίδα μητέρα και σύζυγος
Leonid Brezhnev. Ρώσος της Ουκρανίας
Yuri Andropov. (Αναφέρεται με διάφορες προελεύσεις ίσως και λόγω προσπάθειας αποφυγής διώξεων). Καζακική, φινλανδική, εβραϊκή, ρωσική, ελληνική, Καυκάσου
Konstantine Chernenko. Ουκρανορώσος της Σιβηρίας
Mikhail Gorbachev. Ουκρανορώσος του Καυκάσου με Ουκρανίδα σύζυγο

Αυτά, μαζί με τα ρωσικά εδάφη που οι Λένιν και Χρουτσώβ απέσχισαν από την Ρωσία και προσάρτησαν στην Ουκρανία, είναι ισχυρότατες αποδείξεις της ουκρανικής υπόστασης του σοβιετικού καθστώτος εις βάρος της Ρωσίας. Ο Ιερός Ναός για τους Αγίους που μαρτύρησαν επί σοβιετικού καθεστώτος βάζει και πνευματική σφραγίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.