«Ναι» σε αλλαγές στο νόμο που φέρει το όνομά του και με βάση τις διατάξεις του έχουν αποφυλακισθεί εκατοντάδες ποινικοί, αλλά και πρόσωπα που έχουν πρωταγνιστήσει σε σκάνδαλα, όπως η πρόσφατη περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου, είπε ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στον Αντένα, ο κ.Παρασκευόπουλος υπερασπίσθηκε το νομοθέτημά του, υποστηρίζοντας ότι οι αποφυλακίσεις και οι προκλητικές άδειες – όπως αυτή που πήρε για άλλη μια φορά χθες ο Δημήτρης Κουφοντίνας- υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι θέμα του δικού του νόμου», αλλά νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναπέμποντας πίσω στη δεκαετία του ’90.

Πάντως, ο κ.Παρασκευόπουλος, ερωτηθείς αν ο νόμος του πρέπει να αλλάξει , είπε «ναι, πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η νομοθεσία πρέπει να είναι υπό επανεξέταση οταν υπάρχουν δυσλειτουργίες».

Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει και τον ανασχηματισμό και ειδικά την απομάκρυνση του Σταύρου Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και αν αυτή η απομάκρυνση συνδέδεται με το σάλο που προκάλεσε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο Energa.

Ο κ.Παρασκευόπουλος απάντησε ότι δεν βλέπει προσωπική ευθύνη στον κ.Κοντονή και εκτίμησε ότι η απομάκρυνση από το υπουργείο δεν συνδέεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!