ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Στο Πεντελικό Όρος ο Γ. Πατούλης – «Προτεραιότητα είναι αναπτυξιακή και ιστορική αναβάθμιση της» (φωτο)

Στο Πεντελικό Όρος ο Γ. Πατούλης – «Προτεραιότητα είναι αναπτυξιακή και ιστορική αναβάθμιση της» (φωτο)

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετέβη σήμερα στο Πεντελικό Όρος και πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή των λατομείων.

Κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμο.

Ο κ. Πατούλης διαπίστωσε ότι επικρατεί εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης, καθώς δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια αποκατάστασης της περιοχής αλλά και ανάδειξης των αρχαίων λατομείων όπως και της αρχαίας οδού Λιθαγωγίας, μέσω της οποίας μεταφερόταν το φημισμένο μάρμαρο Πεντέλης από τα λατομεία του Πεντελικού όρους προς τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ όπου συνομίλησε με τους ανθρώπους του κλιμακίου.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο Πεντελικό Όρος και με θλίψη διαπιστώσαμε ότι σαράντα χρόνια μετά την παύση λειτουργίας των λατομείων για περιβαλλοντικούς λόγους, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Η Περιφέρεια Αττικής θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της περιοχής για πολιτιστικούς, ιστορικούς και τουριστικούς λόγους. Αντίθετα διαπιστώσαμε την περιβαλλοντική υποβάθμιση η οποία είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρμοδίων. Μόνο ντροπή προκαλούν αυτές οι εικόνες. Η επόμενη μέρα για την Πεντέλη πρέπει να είναι διαφορετική. Προτεραιότητα είναι η δρομολόγηση πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή αναβάθμιση της περιοχής και στην ανάδειξη της ιστορικότητας της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.