ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δ. Παπαδημούλης για Μπαρόζο: «Ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος της Κομισιόν – Θλιβερά αναξιόπιστος»

Δ. Παπαδημούλης για Μπαρόζο: «Ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος της Κομισιόν – Θλιβερά αναξιόπιστος»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε σήμερα στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών για τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Ο Μπαρόζο, ο πιο αποτυχημένος Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Μπαρόζο των “περιστρεφόμενων θυρών”, από την Κομισιόν, στην Goldman Sachs, δεν είπε λέξη σήμερα στους Δελφούς, για το έλλειμμα 15,1% που άφησε το 2009 η ΝΔ, όταν ήταν αυτός Πρόεδρος. Δεν ήξερε λέει… Θλιβερά αναξιόπιστος!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την άποψη ότι οι αγορές σήμερα δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας, εν μέρει και γιατί περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κ. Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πετύχει τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και των ϕορολογικών βαρών, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, επικεϕαλής της Goldman Sachs International και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη στιγμή, λόγω των ϕετινών εκλογών, κι αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς στη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων οι κυβερνήσεις τείνουν να ξοδεύουν για παροχές.

«Πιστεύω ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές είναι να δείξει δέσμευση επί των μεταρρυθμίσεων. Να ϕανεί η πρόθεση της νέας κυβέρνησης για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, περισσότερες επενδύσεις και θέσπιση μέτρων ϕιλικών για την επιχειρηματικότητα (…) Η άποψή μου είναι πρώτα δούλεψε και μετά δείξε την απαραίτητη θέληση να πετύχεις καλύτερες συνθήκες», τόνισε ο κ. Μπαρόζο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.