ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μυστικό σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.»: Η προστασία της κυβέρνησης από τους χάκερ και τις υποκλοπές

Μυστικό σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.»: Η προστασία της κυβέρνησης από τους χάκερ και τις υποκλοπές

Τον κίνδυνο των υποκλοπών και των χάκερ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν στην κυβέρνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθείται το μυστικό σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.», με το οποίο το σύστημα επικοινωνιών υψηλών προσώπων θα ελέγχεται από το Δημόσιο και τον Στρατό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σε εξέλιξη βρίσκεται το μυστικό σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών υψηλών προσώπων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το σχέδιο είναι η αντικατάσταση των λεγόμενων «κόκκινων» τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση των γραμμών εκτάκτου ανάγκης, επικοινωνίας υψηλών προσώπων και επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, τριψήφια κ.λπ., από ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο από το Δημόσιο και τον Στρατό σύστημα επικοινωνιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα τηλεπικοινωνιών είναι θεωρητικά απαραβίαστο από μυστικές υπηρεσίες, χάκερ και δεν μπορεί να παγιδευτεί ώστε να γίνουν υποκλοπές.

Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με το σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.», 220 νέα τηλέφωνα και νέες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο, εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας.

Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία είναι πως πλέον δε θα εμπλέκονται ιδιώτες στα συστήματα επικοινωνίας του κράτους, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου και του Στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ο σχεδιασμός δεν σταματάει, αλλά περιλαμβάνει και την προώθηση της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός ολιστικού συστήματος ασφαλούς και σύγχρονης επικοινωνίας, με δεδομένα και εικόνα, μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.