ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανακλήθηκε η εγκύκλιος παραχώρησης ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς -Αποδεσμεύονται δεκάδες αστυνομικοί από φρουροί VIP προσώπων

Ανακλήθηκε η εγκύκλιος παραχώρησης ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς -Αποδεσμεύονται δεκάδες αστυνομικοί από φρουροί VIP προσώπων

Ανακλήθηκε η εγκύκλιος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – που ανέβηκε στη Διαύγεια στις 20 Ιουνίου 2018 – που έδινε το δικαίωμα απόκτησης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.

Αυτή η ΚΥΑ είχε δημοσιευθεί στις 20 Ιουνίου και υπογραφόταν από τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Εκεί δίνονταν πρόσθετες οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους σε συνέχεια σχετικής ΚΥΑ του 2009.

Πλέον, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ανακάλεσε την πρόσφατη εγκύκλιο με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ, μεταξύ άλλων, σε παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με απόφαση που ανέβηκε στη Διάυγεια σήμερα ανακαλείται η συγκεκριμένη εγκύκλιος ενώ το υπουργείο αναφέρει ότι θα ακολουθήσει «έγγραφο με το οποίο θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ».

Να σημειωθεί ότι ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητός για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί αλλά και να ασφαλιστεί στη χώρα μας, αρκεί βέβαια να βρίσκεται νόμιμα σε αυτή.

Την απόφαση που έλαβε ο υπουργός Εργασίας, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζοντας την κίνησή του αυτή «ρατσιστική και απάνθρωπη».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Η πρώτη ενέργεια του υπουργού Εργασίας ήταν να περικόψει την πρόσβαση προσφύγων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η απόφαση αφορά βασανισμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά. Είναι ρατσιστική και απάνθρωπη.

Ο κ. Βρούτσης αξιοποιεί την προχειρότητα και την επισφάλεια των δήθεν προοδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τον πρωθυπουργό, τους διάφορους συναρμόδιους υπουργούς και συντονιστές της κυβέρνησης να απαντήσουν ένα απλό ερώτημα.

Είναι η κακομεταχείριση των προσφύγων και των παιδιών τους επίσημη κυβερνητική επιλογή; Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να απαντήσει».

ΕΛΑΣ: Αποδεσμεύονται δεκάδες αστυνομικοί από φρουροί VIP προσώπων

Την αποδέσμευση δεκάδων αστυνομικών οι οποίοι είχαν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια αρχηγών κόμματων που δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιούλιου, πρώην βουλευτών, ευρωβουλευτών, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην γενικών γραμματέων υπουργείων αποφάσισε σήμερα Παρασκευή με διαταγή του το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί των λεγόμενων VIPs επανέρχονται από αύριο κιόλας στις οργανικές τους θέσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ που φρουρεί γραφεία μη εκλεγμένων βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Όπως διευκρινίζεται, οι εκλεγμένοι βουλευτές – ευρωβουλευτές δικαιούνται έναν αστυνομικό, ο οποίος όμως δεν πρέπει να ανήκει στην Άμεση Δράση και τις υπηρεσίες ασφάλειας.

Επιπρόσθετα, σχετική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει να μειωθούν οι αστυνομικοί των υπουργών (σε τέσσερις) και των υφυπουργών (σε δύο) της κυβέρνησης, ενώ οι γενικοί γραμματείς δεν θα έχουν πλέον κανέναν αστυνομικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.