
Ένταση σημειώθηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του 2ου ετήσιου Οικονομικού Forum στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Ένας από τους ομιλητές το Forum ήταν ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος όταν τοποθετήθηκε για τα capital controls προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινού λέγοντας πως τα capital controls δεν ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, αλλά η έλλειψη ρευστότητας.
“Μη μπερδεύουμε τη ρευστότητα με τα capital controls” είπε και ανέφερε ότι τις δεκαετίες από το ’60 ως το ’90 η Ελλάδα εφάρμοζε περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων, όπως και η Κίνα σήμερα, αλλά η ανάπτυξη τους και οι επενδύσεις δεν επηρεάστηκαν από αυτό και πρόσθεσε: “Σε μικρή, ή μεγάλη επιχειρηματικότητα, οι παράγοντες που εμποδίζουν τη δημιουργία ενός επενδυτικού περιβάλλοντος είναι πολλοί, δεν είναι δύο, ή τρεις. Και όποιος δώσει έμφαση σε δύο ή τρεις θα δούμε τα αποτελέσματα την επόμενη χρονιά”.
Δείτε το βίντεο:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.