ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παράνομη μετανάστευση: Ο Τάσος Γκουριώτης προειδοποιεί για το τι έρχεται στον Έβρο

Παράνομη μετανάστευση: Ο Τάσος Γκουριώτης προειδοποιεί για το τι έρχεται στον Έβρο

Ο διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», αναφορικά με τις ροές των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται κατά εκατοντάδες καθημερινά από τα ελληνοτουρκικά «σύνορα» κατακλύζοντας το νομό Έβρου.

Να σημειωθεί όπως είπε ο Τ.Γκουριώτης η κατάσταση στον Έβρο είναι κατά πολύ χειρότερη από τα νησιά, όπου εκεί υπάρχει ένα υποτυπώδες, έστω, σύστημα καταγραφής.

Αντίθετα η κατάσταση στον Έβρο είναι χαοτική.

«Οι αλλοδαποί που μπαίνουν δεν καταγράφονται πουθενά, δεν γνωρίζουμε που πηγαίνουν, ούτε ποιες οι προθέσεις τους. Όσο για τα νούμερα είναι πλήρως απογοητευτικά: Αυτά κυμαίνονται μεταξύ 300 και 500 αλλοδαπών καθημερινά.

Ο Στρατός δεν τους εμποδίζει, η Αστυνομία δεν υπάρχει, εκτός και αν πάει κάποιος στο ΑΤ και προχωρήσει σε κάποια καταγγελία.»

Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του pronews.gr επικεφαλής περιπόλου του ΕΣ έγινε μάρτυρας εισόδου 100 αλλοδαπών στον Έβρο σε ένα βράδυ, σε περιοχή της αρμοδιότητάς του, χωρίς να κάνει το οτιδήποτε καθώς οι διαταγές που έχουν όλα τα περίπολα είναι να μην αντιδρούν στις παράνομες εισόδους, καθώς δεν είναι… δουλειά του Στρατού αυτή!

Ο Τ.Γκουριώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι παράνομοι μετανάστες, που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 5.000 με τους αριθμούς αυτούς να αυξάνονται καθημερινά, βρίσκουν πρακτικά καταφύγιο στα ορεινά μουσουλμανικά χωριά της μειονότητας του νομού Έβρου και μάλιστα βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα «ευαίσθητο» δρομολόγιο για την ασφάλεια όλου του νομού.

Πρόκειται για τα χωριά, το Μεγάλο και το Μικρό Δέρειο, ο Πετρόλοφος, η Σιδηρώ, η Ρούσσα, το Γονικό, το Άνω και Κάτω Μικράκιο, ο Κισσόs, το Σιδηροχώρι, τα Ουράνια και η Αγριάνη.

Ολόκληροι αυτοσχέδιου καταυλισμοί μέχρι και 500 ατόμων, έχουν εμφανιστεί από το «πουθενά» βασικά από την περιοχή ανάμεσα σε Σουφλί και Λάβαρα και όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων, οι περισσότεροι λεηλατούν και κλέβουν τους ντόπιους, ενώ η κατάσταση σε ότι αφορά την ασφάλεια των ντόπιων είναι απλά τραγική.

Κλέβουν ζώα από τα μαντριά της περιοχής, τα σφαγιάζουν και τα μαγειρεύουν, ρημάζουν τους κήπους και τα μποστάνια των χωρικών και κλέβουν οτιδήποτε υπάρχει σε αγροικίες ή στις περιφέρειες των χωριών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν έρθει σε επαφή με ντόπια μειονοτικά στοιχεία τα οποία τους «καθοδηγούν» και τους κατευθύνουν στο «έργο» τους αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Πλέον ο μουσουλμανικός πληθυσμός έχει διπλασιαστεί και φτάνει τις 10.000 άτομα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.