Πόνος άπονος....

Κ.Χατζηδάκης: «Η χώρα διαθέτει σταθερή κυβέρνηση – Είναι ευκαιρία για επενδύσεις»

Κ.Χατζηδάκης: «Η χώρα διαθέτει σταθερή κυβέρνηση – Είναι ευκαιρία για επενδύσεις»

Την εκτίμηση ότι η πολιτική συγκυρία είναι ευνοϊκή για επενδύσεις, εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία ήταν ότι η χώρα διαθέτει μια σταθερή κυβέρνηση η οποία είναι φιλική προς τις επενδύσεις και αυτό δημιουργεί ευκαιρίες για τους επενδυτές.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι για την ΔΕΠΑ υπάρχουν δύο διαγωνισμοί που είναι στον αέρα με μεγάλο ενδιαφέρον «Για τον ΔΕΔΔΗΕ, ξεκινάει και αποφασίσαμε να πάμε στο 49%. Ότι κάνουμε συμβουλευόμαστε τους καλύτερους σύμβουλους της αγοράς. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, εκτός από τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθεί η υποθαλάσσια φυσική αποθήκη στην Καβάλα, είναι μια αποθήκη για να αποθηκεύεται φυσικό αέριο σε περίπτωση ανάγκης. Θα γίνει διαγωνισμός».

Χατζηδάκης: Ειδικός συντονιστής για την απολιγνιτοποίηση

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ, σημείωσε ότι όλες οι μονάδες θα κλείσουν έως το 2023, εκτός την Πτολεμαΐδα όπου θα πάει έως το 2028, ενώ πρόσθεσε ότι «θα ανακοινωθεί ένας ειδικός συντονιστής που θα έχει αρμοδιότητα το θέμα της απολιγνιτοποίησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.