
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με σχετική της ανάρτηση αναφέρθηκε στις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με την αξιολόγηση. Με το υπουργείο με ανακοίνωση του να κάνει λόγο για «συνεκτική προσέγγιση και κλιμακωτή υλοποίηση».
Η εισαγωγή της αξιολόγησης στα σχολεία υλοποιείται με βάση τον αρχικό σχεδιασμό και τις προγραμματικές εξαγγελίες, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο στάδιο είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, και το δεύτερο στάδιο η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών.
«Υλοποίηση σε δυο φάσεις, προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά. Στόχος ήταν -και παραμένει- η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο νέο σύστημα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το υπουργείο κάνει λόγο για «συνεκτική προσέγγιση και κλιμακωτή υλοποίηση», με «σεβασμό στον εκπαιδευτικό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία».
«Αυτό ακριβώς είχαμε εξαγγείλει το Νοέμβριο 2018 στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, γι’ αυτό ακριβώς δεσμευτήκαμε και τον Ιούλιο 2019 στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κι αυτό κάνουμε και σήμερα. Η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν ευνοεί κανέναν», καταλήγει το υπουργείο.
Νωρίτερα, με ανάρτηση στο Twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αναφερθεί στις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με την αξιολόγηση.
«Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός μας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής και ξεκάθαρος: πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών», ήταν η ανάρτηση της υπουργού.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.