Ο Ν.Τραμπ για να μείνει στην ιστορία με θετικό τρόπο θα πρέπει να θυμάται μια φράση των αρχαίων Ελλήνων: «Μηδέν άγαν»...

Μ.Χρυσοχοΐδης για την απαγόρευση κυκλοφορίας: «Στόχος δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα αλλά να νικήσουμε τον ιό»

Μ.Χρυσοχοΐδης για την απαγόρευση κυκλοφορίας: «Στόχος δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα αλλά να νικήσουμε τον ιό»

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν ανεύθυνα να μεταδίδει τον κορωνοϊό και δεν θα αφήσουμε την κοινωνία έτσι» έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή την έναρξη της ισχύς του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Θέλουμε αυτή την κοινωνική αλυσίδα που μας δένει να την κρατήσουμε στέρεη και ακέραιη» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όσον αφορά τις πρώτες ώρες εφαρμογής του μέτρου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι «όχι δεν πέφτουν πρόστιμα ωστόσο προειδοποιούνται όλοι ότι αύριο δεν θα είναι η ίδια μεταχείριση».

«Δεν θα περάσει κανείς χωρίς το νόμιμο δικαιολογητικό και την ταυτότητά του ή το διαβατήριο. Αυτό αφορά και τους πεζούς – το στοιχείο της ταυτότητας» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο από την εικόνα που δίνουν οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους «η συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι αισιόδοξο σημάδι. Όλοι είναι εφοδιασμένοι με τα νόμιμα δικαιολογητικά και αυτό είναι αξιοθαύμαστο»,

«Αυτό που βλέπω είναι μια ευθύνη των ανθρώπων και αυτό μας κάνει καλύτερο και αλληλέγγυο και άρα ως κοινωνία καλύτερη» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Εξήγησε ακόμα ότι «το κρίσμιο στοιχείο- κλειδί είναι η ευθύνη του καθενός μας. Η αστυνομία δεν είναι για να κόβει πρόστιμα, δεν είναι στόχος να το κάνουμε αυτό αλλά να τους πείσουμε ότι είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους για να νικήσουμε τον ιό μην έχοντας εκατόμβη νεκρών. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να μην χάσουμε ανθρώπους».

Στην ερώτηση αν το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε «είναι κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες άρα λοιπόν θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο όλοι μας αυτές τις δύο εβδομάδες θα επιβάλουμε στον εαυτό μας ότι μένουμε σπίτι».

Ερωτηθείς, δε, για όλους όσοι μιλούν για ενδεχόμενη περιστολή δικαιωμάτων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «όταν διακυβεύονται πολύ μεγάλα αγαθά όπως η ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Δεν ισοπεδώνουμε συνταγματικά δικαιώματα, κάνουμε παραχώρηση για να επιβιώσουμε ως κοινωνικό σύνολο. Υπάρχει το μείζον αγαθό της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της επιβίωσης του έθνους και υπάρχουν και οι ελευθερίες που δεν έχουν ανασταλεί. Δίνουμε κάτι για να είναι η ζωή μας ασφαλής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.