Γ.Κατρούγκαλος: «Θέλουμε να δούμε το δεύτερο διάβημα – Είναι εμφανές ότι υπήρξε γεγονός στον Έβρο»

Γ.Κατρούγκαλος: «Θέλουμε να δούμε το δεύτερο διάβημα – Είναι εμφανές ότι υπήρξε γεγονός στον Έβρο»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, σχετικά με τον Έβρο έκανε λόγο για «περιβάλλον αυξανόμενης και κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας» και απαίτησε να δοθεί στην αντιπολίτευση από την κυβέρνηση το δεύτερο διάβημα.

Όντας παρών χθες στην ενημέρωση των Επιτροπών της Βουλής από τους αρμόδιους υπουργούς, «είναι εμφανές ότι υπήρξε γεγονός» στα ελληνοτουρκικά σύνορα τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη σχετική ανακοίνωση του του»ρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό που ζητήσαμε εμείς είναι να δοθεί στη δημοσιότητα το δεύτερο διάβημα της ελληνικής πλευράς» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, επικαλούμενος και τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού στο υπουργείο Εξωτερικών και προανήγγειλε την κατάθεση αιτήματος εγγράφων στη Βουλή σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτυπωθεί η ακριβής εικόνα.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ακόμη ότι με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης τα σύνορα των 2 κρατών ορίζονται από το σημείο που ήταν η μέση κοίτη το 1926 και πρόσθεσε πως «Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι θα ήθελαν και ενδεχομένως να δημιουργήσουν και αμφισβήτηση συνοριακή».

​Στην κατεύθυνση αυτή, «η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που άφηνε τέτοιες υπόνοιες είναι απαράδεκτη», σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.

​Ο ίδιος εγκάλεσε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο θέμα, στη λογική «κάντε τα και εμείς θα τα μεταμφιέζουμε και θα τα ψιμυθιοποιήσουμε», ενώ ζήτησε «να ειπωθεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Στο πλαίσιο αυτό, «εμείς από την αρχή θέσαμε ερωτήματα στην κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας πως «αν κινούνταν στο τουρκικό έδαφος υπήρχε η ανάγκη να γίνει διάβημα;».

Ο πρώην υπουργός προέβλεψε μάλιστα και νέο γύρο τουρκικών προκλήσεων, με αφορμή τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι «πρόκειται να χρησιμοποιήσουν εργαλειακά τους πρόσφυγες».

«Πρέπει να παρθούν μέτρα» συμπέρανε ο κ. Κατρούγκαλος, προτείνοντας να «καταστήσουμε την την ελληνοτουρκική διαφορά ευρωτουρκική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Η τουρκική οικονομία έχει πρόβλημα και τις οικονομικές κυρώσεις από την ευρωπαϊκή πλευρά θα τις σκεφτεί πολύ. Όταν κάνεις αυτούς τους τσαμπουκάδες, πρέπει να έχεις κόστος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.