ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κριτική Κοτζιά σε Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας: «Υπέγραψαν ότι ήθελαν οι Ιταλοί»

Κριτική Κοτζιά σε Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας: «Υπέγραψαν ότι ήθελαν οι Ιταλοί»

Σε αντικρουόμενη κατεύθυνση από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ κινείται η αντιπολιτευτική γραμμή του επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ και πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θετική την συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για την ΑΟΖ, ο Νίκος Κοτζιάς διαφώνησε. Προχώρησε, μάλιστα και σε μία αιχμηρή δήλωση, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε παλιό σχέδιο για την ελληνοϊταλική ΑΟΖ και το υπέγραψε όπως ήθελαν οι Ιταλοί, ενώ σχολίασε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «σαφή υποχώρηση στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κοτζιά:

«Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε το παλιό σχέδιο για Ελληνοϊταλική ΑΟΖ,, και το υπέγραψε όπως το απαιτούσαν οι Ιταλοί!!! Δεν τροποποιήθηκαν οι συντεταγμένες του 1977, που είχε την αδυναμία να δίνεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια νησιά (70%) και τις Στροφάδες (32%, μόνο). Η συμφωνία του 1977 είχε τη δικαιολογία ότι υπογράφτηκε προ Δικαίου Θαλάσσης του 1982. Κυβέρνηση ΝΔ άφησε τα εν λόγω νησιά με περιορισμένη επήρεια, επιλογή που θα την βρει η χώρα μπροστά της.
Η ΝΔ για πρώτη φορά στη διεθνή ιστορία του Δικαίου της Θαλάσσης, αναγνώρισε σε τρίτους δικαιώματα σε ελληνική Αιγιαλίτιδα, δηλαδή σε ελληνική θαλάσσια περιοχή και παρέπεμψε σε ΕΕ την διαδικασία επέκτασης της δικής μας Αιγιαλίτιδας που είναι αποκλειστικό προνόμιο κάθε κράτους μέλους.
Η ΝΔ έδωσε κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα.
Η ΑΟΖ όταν είναι ορθή εξυπηρετεί εξίσου και τις δύο πλευρές και δεν υπήρχε ουδείς λόγος, πλην της επικοινωνίας, να εκχωρηθεί ελληνικός θαλάσσιος χώρος για να συμφωνηθεί ΑΟΖ. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε προίκα τα δικαιώματά μας.
Η συμφωνία αυτή υπονομεύει γενικότερη θέση Ελλάδας στην περιοχή.
ΥΓ Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάχτηκε συμφωνώντας σε επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ που έκανε αυτό που εμείς ως κυβέρνηση για τους παραπάνω λόγους δεν κάναμε. Πρόκειται για σαφή υποχώρηση στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ.»



Σήμερα, ο Νίκος Κοτζιάς επανήλθε με σχόλια κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Σύντροφοι, στην υγεία ενοχληθήκατε για κριτική μας σε Τσιόδρα. Δικοί σας σε ΔΣ Τραπέζης Ελλάδας ψήφισαν Στουρνάρα. Οι της εξωτερικής πολιτικής βολεύονται με Δένδια, Ψηφίσατε Νομοσχέδιο Βορίδη που εμείς απορρίψαμε. Παρακαλούμε, πείτε μας σε ποιόν, που, πότε μας επιτρέπετε κριτική;»


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!



ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.