Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παπαφίλης μίλησε για την χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο και τόνισε ότι οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες προστασίας σε αντίθεση με τους αστυνομικούς.

Η κυβέρνηση «επέλεξε χθες να ρίξει λάδι στη φωτιά και κινήθηκε αυταρχικά, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε γενικευμένη επίθεση» υποστηρίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Όπως τόνισε, «αντί να συζητάμε όμως αυτά, συζητάμε για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, χουντικού τύπου, να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν ονόματι της πανδημίας. Οι αστυνομικοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Το ΚΚΕ έκανε αυτό που είχε πει από την αρχή, να γίνουν δηλαδή συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Η Ιστορία δεν προχώρησε με την τυφλή υπακοή του κινήματος στην κάθε κυβέρνηση, προχώρησε με ανυπακοή, κάναμε ανυπακοή οργανωμένη, με υγειονομικά μέτρα που δεν παίρνονται πουθενά, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στις υπηρεσίες, ούτε παντού. Υποδειγματική. Και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η κυβέρνηση είχε πει να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρότατα, υγειονομικά μέτρα περισσότερο και από ενάμισι μέτρο και νομίζω αυτό θα το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τα επεισόδια, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος έκανε λόγο για όργιο αυταρχισμού και πρόσθεσε πως ανησυχεί μήπως κόλλησαν οι διαδηλωτές κορονοϊό από τους αστυνομικούς. «Δεν ήταν πορείες, ούτε στην αμερικανική πρεσβεία, και σταματήστε να το λέτε, ούτε το απόγευμα κάναμε πορεία. Δεχθήκαμε ξαφνικά επίθεση από την Αστυνομία. Και όταν πήγαμε να διαπραγματευτούμε, να τους πούμε ηρεμήστε να μιλήσουμε, ξέρετε τι έγινε. Εμείς φοράμε όλοι μάσκες. Και δείτε και οι αστυνομικοί πώς ήταν! Πήγαμε να τους πούμε να σταματήσουν και μας όρμηξαν. Με έπιασαν και με τραβάγανε. Παραλίγο να ορμήξουν και στον γενικό γραμματέα του κόμματός μας. Σεβασμός κανένας… Μια φασιστική αντίληψη κυριολεκτικά. Κάνανε πέντε συλλήψεις στον σωρό, κάνανε τουλούμι στο ξύλο έναν άνθρωπο, αλλουνού του έβγαλαν την πλάτη, και έπιασαν τρεις τυχαία».