Την Αϊτή ως πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Επανάσταση του 1821 τιμά η Ελλάδα

Την Αϊτή ως πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Επανάσταση του 1821 τιμά η Ελλάδα

Το υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει αρκετές δράσεις προκειμένου να τιμήσει την Αϊτή ως πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν μέσω ανάρτησης του Νίκου Δένδια στα κοινωνικά δίκτυα, σε συνέχεια της πρότασης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στην επιστολή του δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου και στην πρότασή του να τιμηθεί η Αϊτή.

«Στόχος να τονιστεί η σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην επίσημη αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 από τη Δημοκρατία της Αϊτής και την έμπρακτη συμπαράστασή της» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην ανάρτησή του, ανακοινώνοντας πως ανάμεσα στις πρωτοβουλίες συγκαταλέγεται και η επίσκεψή του στην Aϊτή μέχρι το φθινόπωρο, εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

«Επιδίωξη του υπουργείου Εξωτερικών είναι ο συντονισμός με την Επιτροπή ‘Ελλάδα 2021’ και άλλους φορείς, όπως ο Δήμος Καλαβρύτων, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η προστιθέμενη αξία των δράσεων σχετικά με την Αϊτή» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτοχρόνως, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως προωθείται η ελληνική πρωτοβουλία στον ΟΗΕ για την ενίσχυση των δράσεων και την παροχή χρηματοδότησης με σκοπό την καταπολέμηση των σύγχρονων μορφών δουλείας, που πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας για την Αϊτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.