ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εξώδικο από τον N.Μηταράκη κατά του ΑΚΚΕΛ για την ανακοίνωση των «θεατρικών μαθημάτων» του Λιγνάδη σε προσφυγόπουλα

Εξώδικο από τον N.Μηταράκη κατά του ΑΚΚΕΛ για την ανακοίνωση των «θεατρικών μαθημάτων» του Λιγνάδη σε προσφυγόπουλα

Εξώδικο κατά του ΑΚΚΕΛ έστειλε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης την Έκτακτη Ανακοίνωση του κόμματος στις 20 Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας υποτιθέμενα γεγονότα και δηλώσεις που το ΑΚΚΕΛ απλώς δεν έκανε αφενός και αφετέρου δεν σημαίνουν αυτά που υποστηρίζει ο κ. Υπουργός.

Η Ανακοίνωση «Η υπόθεση Λιγνάδη αποκάλυψε τον βρώμικο ρόλο Μηταράκη στην επιβολή δομών προσφύγων και τράφικινγκ ανηλίκων» αφορούσε την υπόθεση που αποκαλύφθηκε από τον έγκριτο αστυνοµικό συντάκτη, Βασίλη Λαµπρόπουλο (ΝΕΑ) με την εμπλοκή ΜΚΟ στην δρομολόγηση προσφυγόπουλων σε χώρους του κατηγορούμενου κ. Λιγνάδη υπό την δικαιολογία των «θεατρικών μαθημάτων» και τα επόμενα δημοσιεύματα, εκπομπές κλπ επιβεβαίωσαν ακόμη περισσότερο.

Το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη στείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν ζητώντας ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα, όπως είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων και στην συνέντευξη που αναφέρεται ο κ. Μηταράκης.

Στο εξώδικό του ο κ. Μηταράκης κατηγορεί το ΑΚΚΕΛ ότι με την Ανακοίνωση και την μεταγενέστερη συνέντευξη στην εφημερίδα Μακελειό:

«με κατονομάζει ως ‘αρχηγό’ υπονοώντας μάλιστα πως εν γνώσει μου λειτουργούσε από τις δομές εποπτείας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κύκλωμα trafficking ασυνόδευτων ανηλίκων … αλλά υπαινίσσεται άμεση προσωπική εμπλοκή μου αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας … είναι φανερή η προσπάθειά σας, να συνδέσετε με τρόπο ψευδή, χυδαίο και συκοφαντικό το όνομά μου, με τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις σε βάρος του κ. Λιγνάδη, αποδίδοντάς μου ενεργό ρόλο στην παρεμπόδιση κατάθεσης φερόμενων ως μαρτύρων … αναφέρετε δε, πως λάμβαναν χώρα μεταφορές από δομές αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προς τον κο Λιγνάδη γεγονός που είναι απόλυτα ψευδές, για αυτό άλλωστε δεν κατονομάζετε ρητά από ποιες δομές δήθεν ελάμβανε χώρα τέτοια μεταφορά, ούτε ποιοι απαρτίζουν το φερόμενο κύκλωμα … ».

Για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να εξουδετερωθεί η προσπάθεια προσωπικά του κ. Μηταράκη (αλλά και συνολικά της κυβέρνησης) να φιμώσουν τον πολιτικό έλεγχο, μέσω του εξωδίκου που έστειλαν, το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει τα ακόλουθα.

Οι αναφορές μας στον κ. Μηταράκη στηρίζονται και δικαιολογούνται απολύτως στο γεγονός ότι ο κ. Μηταράκης είναι αρμόδιος Υπουργός και έχει πλήρη και απόλυτη ευθύνη για οτιδήποτε γίνεται στο πλαίσιο του Υπουργείου του. Αν είχε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, αυτή η γνώση θα του είχε γίνει δεύτερη φύση. Και θα είχε συνειδητοποιήσει ότι οι εμμονές του είναι φυσικό για τους άλλους (όταν συνδυάζονται με τέτοια γεγονότα) να αξιολογούνται με τρόπους και προς κατευθύνσεις που δεν του αρέσουν. Για αυτό άλλωστε το ΑΚΚΕΛ κινήθηκε προς την Ε.Ε. για ανεξάρτητη διερεύνηση της υπόθεσης.

Από πουθενά δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι υποστηρίξαμε ότι ο κ. Μηταράκης συνειδητά συμμετέχει σε τέτοιο κύκλωμα διακίνησης ή ότι συνειδητά έχει αρχηγικό ή καθοδηγητικό ρόλο. Πάντως το γεγονός ότι αρνείται την ύπαρξη αυτής της ροής προσφυγόπουλων στον κ. Λιγνάδη είναι προκλητικό. Αυτό έχει τεκμηριωθεί από μαρτυρίες και άλλα στοιχεία και μάλιστα με την προσφυγή του ΑΚΚΕΛ στην Κομισιόν το κόμμα έχει δρομολογήσει και την ανεξάρτητη έρευνα αυτών που ο κ. Μηταράκης υποστηρίζει ότι δεν έγιναν. Και δεν θα περιοριστούμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όσον αφορά τον Πρωθυπουργό και ότι δεν κατονομάζουμε «από ποιες δομές δήθεν ελάμβανε χώρα τέτοια μεταφορά, ούτε ποιοι απαρτίζουν το φερόμενο κύκλωμα», αν δεν έστελνε το εξώδικο εκ του πονηρού, θα θυμόταν ότι στην Ανακοίνωση γράφαμε «Ο κ. Λιγνάδης υποτίθεται ότι δίδασκε θέατρο στα παιδιά. Αλήθεια, μήπως δίδασκε τραγωδίες; Μήπως την πρωθυπουργική έκδοση από την «Αντιγόνη του Σολινταριτή;». Αντιγόνη και Solidarity σίγουρα κάτι του θυμίζουν. Και η Αντιγόνη είχε μεγαλύτερη εμπλοκή και με άλλη μία τουλάχιστον ΜΚΟ.

Για τα άλλα εγκλήματά μας αναφέρει ότι του αποδίδουμε «ενεργό ρόλο στην παρεμπόδιση κατάθεσης φερόμενων ως μαρτύρων». Εμείς αναφέραμε ότι αυτά τα παιδιά τα οποία είχαν δρομολογηθεί στον κ. Λιγνάδη για θεατρικά μαθήματα στην συνέχεια με δική του υπογραφή (ως αρμόδιου υπουργού) στάλθηκαν στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι έχουν διασκορπιστεί στο εξωτερικό είναι προφανές ότι δυσκολεύει την διερεύνηση της υπόθεσης αφού αυτά τα παιδιά είναι πιθανόν θύματα αλλά ταυτόχρονα και μάρτυρες. Συνεπώς, είναι απολύτως ξεκάθαρο (και δεν καταλαβαίνουμε τί δεν καταλαβαίνει ο κ. Μηταράκης) ότι τα γεγονότα που συνέβησαν έφεραν αποτέλεσμα που δυσκολεύει την μαρτυρία των παιδιών. Αυτό είπαμε και είναι ξεκάθαρο. Και για αυτό πάλι κινηθήκαμε στην Ε.Ε. για να εντοπιστούν τα παιδιά και να καταθέσουν στα πλαίσια ανεξάρτητης έρευνας.

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η αποστολή του εξωδίκου από τον κ. Μηταράκη συνέπεσε να γίνει τις ημέρες που το ΑΚΚΕΛ έκανε κινήσεις για να φέρει την υπόθεση στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανεξάρτητη έρευνα και ταυτόχρονα να αναδείξει ότι οι χειρισμοί του κ. Μηταράκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις δομές αλλοδαπών στον Έβρο, στα νησιά και αλλού αποτελούν άκρως καταδικαστέο εποικισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα έχουμε άδικο αν θεωρήσουμε ότι το εξώδικο αποσκοπεί να «μολύνει» το ΑΚΚΕΛ και να ελέγξει ιστοσελίδες, κανάλια, έντυπα κλπ ώστε να καταστείλουν τις αποκαλύψεις των εγκληματικών ευθυνών του και του κ. Μητσοτάκη;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.