ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γ.Στουρνάρας για Γ.Κωστόπουλος: «Ήταν ο πατριάρχης του τραπεζικού μας συστήματος»

Γ.Στουρνάρας για Γ.Κωστόπουλος: «Ήταν ο πατριάρχης του τραπεζικού μας συστήματος»

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης μίλησε για τον στενό συνεργάτη και φίλο του, Γιάννη Κωστόπουλο που κατέληξε τη Τρίτη, στα 83 του χρόνια.

​Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, τον περιέγραψε ως έναν ευπατρίδη που λριτούργησε ως «πατριάρχης» του τραπεζικού μας συστήματος. «Αγαπούσε πολύ την πατρίδα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Το 1998, ήταν το πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ των δύο αντρών όπου ύστερα από μακρά προετοιμασία, που κρατήθηκε απολύτως μυστική, έγινε η τελευταία υποτίμηση της δραχμής, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

​Τότε όπως είπε «με πήρε ο Γιάννης τηλέφωνο, δεν γνωριζόμασταν. Όπως μου είπε, ήταν η πρώτη υποτίμηση από όσο γνώριζε που δεν διέρρευσε. Μας πιάσατε στα πράσα, μου είχε πει» – ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης .

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην εποχή των Μνημονίων, λέγοντας ότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες , η κρίση δεν ξεκίνησε από το τραπεζικό σύστημα, αλλά «πέρασε» από το δημόσιο τομέα στις τράπεζες.

​«Δεν έφταιγε το τραπεζικό σύστημα», υπογράμμισε, στην Ελλάδα δεν υπήρξε «τραπεζική φούσκα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.