ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κατά της προστασίας του αγέννητου παιδιού η ΝΔ – Άδειασμα Κυμπουρόπουλου – 250.000 οι αμβλώσεις ετησίως

Κατά της προστασίας του αγέννητου παιδιού η ΝΔ – Άδειασμα Κυμπουρόπουλου – 250.000 οι αμβλώσεις ετησίως

Κόντρα στη «νέα γραμμή Μητσοτάκη», που προσπαθεί να «ποταμοποιήσει» εντελώς το κόμμα του ήταν η απόφαση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου να εγκρίνει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναφέρει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Ο πρωθυπουργός, κάνοντας άλλη μία «κωλοτούμπα», αντιπαρέρχεται αυτό που ο ίδιος είχε προεκλογικά επισημάνει, ότι «ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ελλάδα είναι τεράστιος».

Κι όντως, είναι 250.000 ετησίως!!!

Η άποψη αυτή για την προστασία του αγέννητου παιδιού από τη σύλληψή του είναι διάχυτη στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και το ελληνικό κυβερνών κόμμα, καθώς και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία το 1986, επί προεδρίας του πατέρα του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε καταψηφίσει τη νομιμοποίηση ουσιαστικά των αμβλώσεων.

Με ανακοίνωσή της η Πειραιώς «αδειάζει» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, δηλώνοντας ψευδώς:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει ωστόσο, στο σαφές και καταλυτικό δίλημμα που θέτει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος:

«Αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα έπρεπε να με σκοτώσει ή όχι;»

Σε ομιλία του στη Βουλή βέβαια για το δημογραφικό, στις 5 Μαρτίου του 2019, ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε παραλήψει να επισημάνει ότι «ο αριθμός των εκτρώσεων είναι τεράστιος» και ότι πρέπει να μειωθεί. Πώς αλήθεια θα γίνει αυτό, όταν το κυβερνόν κόμμα υιοθετεί όλη την δικαιωματιστική ατζέντα και τα αυθαίρετα φεμινιστικά φληναφήματα περί «δικαιώματος των γυναικών στο σώμα τους»;

Να σημειώσουμε εδώ ότι το ψήφισμα εγκρίθηκε μεταξύ άλλων από 80 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του, Μάνφρεντ Βέμπερ. Ως φαίνεται, η ομάδα, στην οποία ανήκει η Νέα Δημοκρατία δε συμφωνεί και τόσο με «το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση» και φυσικά δε θεωρεί ότι είναι κάτι που «έχει λυθεί για την κοινωνία».

Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά ήταν κατά των αμβλώσεων – Η μνημειώδης τοποθέτηση της Άννας Συνοδινού

Επιπλέον, να επισημάνουμε στους νέους – ενοίκους ως φαίνεται – της γαλάζιας (;) πολυκατοικίας, ότι όχι μόνον η Νέα Δημοκρατία δεν είχε διαχρονικά αυτή τη θέση, αλλά το 1986, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε καταψηφίσει την τροποποίηση του Άρθρου 304 του ποινικού κώδικα, που άνοιγε το δρόμο για τις αμβλώσεις. Μνημειώδης ήταν μάλιστα τότε η τοποθέτηση της διάσημης ηθοποιού και βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Συνοδινού:

«Γιατί σήμερα η κακομοιριά της Ελλάδος και ο κατήφορος που έχει πάρει ο τόπος δυστυχώς, είναι αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης περί απελευθερώσεως των γυναικών […] Πιστεύω ότι το πολιτικό θέμα το οποίο είναι πρωτεύον στην υπόθεση των αμβλώσεων, έχει ταυτιστεί με τις αποφάσεις της 4ης Διεθνούς της οποίας φαίνεται ότι τις προτιμήσεις έχει εγκολπωθεί το ΠΑΣΟΚ […] Οι Τεταρτοδιεθνηστές, οι τροτσκιστές δηλαδή, πιστεύουν πως οι γυναίκες πρέπει να εξεγερθούν ενάντια στην καταπίεση της οικογενειακής και οικονομικής εξάρτησης, ενάντια στην αρχή του καθορισμού της προσωπικότητάς του από το φύλο. […] Και θεωρούν ότι η πιο σοβαρή κατάκτηση του παγκοσμίου γυναικείου κινήματος είναι το δικαίωμα στη νόμιμη έκτρωση […] Έτσι λοιπόν αυτές οι φεμινίστριες που υπερασπίστηκαν εδώ οι κυβερνητικοί υπουργοί θα πρέπει να ξεχάσουν και την Τρίτη και την τέταρτη διεθνή. Και είμαι βέβαιη ότι όταν θα τους εξηγηθούν ορισμένα πράγματα, θα αλλάξουν πλώρη γιατί πιστεύω ότι αγαπάνε την Ελλάδα και στο βάθος τους είναι γυναίκες που δεν θέλουν μέσω του φεμινισμού ανταγωνισμό με τον άντρα τους […] Είναι μία πράξη δικτατορική. Είναι μία απόφαση (η άμβλωση για τις γυναίκες) που ταιριάζει σε ένα άλογο ον, δηλαδή σε ένα ζώο. Και το ΠΑΣΟΚ τις γυναίκες, τις Ελληνίδες, από ελεύθερο άνθρωπο τις καθιστά ζώα με αυτόν το νόμο […] Προσβάλλει τη γυναίκα γιατί την εντάσσει στην κατηγορία του κτήνους που συλλαμβάνει το μωρό για χάρη μόνο του ερωτικού οργασμού της και μόνο μετά, όταν καταστρέφει μονομερώς το προϊόν αυτής της ερωτικής πράξεως, αισθάνεται απελευθερωμένη γιατί έκανε με λίγα λόγια το δικό της».

250.000 οι αμβλώσεις ετησίως

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, Γεωργίου Δασκαλάκη με θέμα «Δράση για την υπογεννητικότητα», «η Ελλάδα εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εκτρώσεων στην Ευρώπη και το τρίτο στον κόσμο, με περίπου 250.000 ετησίως». Οι αμβλώσεις αυτές δε συμπεριλαμβάνονται βέβαια στους καταγεγραμμένους θανάτους, που στη χώρα μας το 2018 ήταν κατά 33.812 περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ελληνικό έθνος πεθαίνει ταχέως και ο κύριος Μητσοτάκης κοιτά απλά να μη δυσαρεστήσει το νέο ποταμίσιο κοινό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.