ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κυβέρνηση: Μετά από έναν χρόνο πανδημίας ανακοινώνει ενίσχυση με μόλις 300 λεωφορεία

Κυβέρνηση: Μετά από έναν χρόνο πανδημίας ανακοινώνει ενίσχυση με μόλις 300 λεωφορεία

Η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους «ειδικούς» να προτείνουν επανειλημμένα πως προκειμένου να υπάρχει λιγότερη διασπορά του ιού θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα οποία ο κόσμος είναι ο ένας πάνω στον άλλον κυριολεκτικά σαν… «σαρδέλες».

Ωστόσο, η κυβέρνηση το πήγαινε από αναβολή σε αναβολή και τώρα, ένα χρόνο μετά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, προανήγγειλε ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων με μόλις 300 οχήματα!

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καραμανλής γνωστοποίησε ότι το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου θα βγουν στους δρόμους 300 νέα λεωφορεία προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος και να καλυφθούν οι ανάγκες στις 16 γραμμές που εξυπηρετούν τους πολίτες.

​«Από τον Ιανουάριο ήμασταν έτοιμοι να το πράξουμε. Χθες ενημερωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι ανακάλεσε την πράξη του 6ου κλιμακίου που είχε προσωρινά “παγώσει” τον διαγωνισμό και έτσι θα δούμε τα νέα αυτά λεωφορεία να κυκλοφορούν από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στις γραμμές που θεωρούνται επιβαρυμένες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι «θα φτάσουμε σε έναν αριθμό 1500 λεωφορείων. Τον αριθμό αυτό είχαμε να δούμε πάνω από 7 χρόνια» και πρόσθεσε ότι η συνολική ανάταξη του στόλου θα φτάσει τα 200%. Υπογράμμισε, επίσης, ότι έγιναν προσλήψεις νέων οδηγών, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους χρόνους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο τιμόνι.

Μιλώντας για τα μέτρα μη εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία θα τοποθετήσει μηχανήματα καθαρισμού μέσα στους συρμούς του Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε να κυκλοφορεί λεωφορείο που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές» πρόσθεσε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις για έναν μεγάλο αριθμό ανέργων θα είναι δωρεάν σε όλα τα μέσα και για όλες τις διαδρομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.