ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επικοινωνία ΑΚΚΕΛ με Εμπορικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης και Πατρών για αντιμετώπιση της κυβερνητικής εχθρότητας

Επικοινωνία ΑΚΚΕΛ με Εμπορικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης και Πατρών για αντιμετώπιση της κυβερνητικής εχθρότητας

Με επιστολή που έστειλε στους προέδρους και στα διοικητικά συμβούλια των εμπορικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πάτρας, το ΑΚΚΕΛ αφενός εξέφρασε την υποστήριξή του στην επίθεση που δέχεται ο εμπορικός κόσμος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και ένα έτος και αφετέρου ενημέρωσε για τις δυνατότητες που έχει ο εμπορικός κόσμος για ουσιαστική αντιμετώπιση του κύματος καταστροφής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με δικαιολογία τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα η επιστολή καταλήγει ότι «Από την πλευρά σας βλέπουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα αν δεν κινηθείτε, αρχικά, νομικά τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά αυτών που συμβάλλουν στην επιβολή, ειδικότερα της Αστυνομίας, στην ηγεσία της οποίας γνωστοποιήθηκε ότι κινείται σε περιβάλλον ακραίας παρανομίας. Η πρώτη ενέργειά σας θα μπορούσε να είναι η διενέργεια νομικής έρευνας για τον έλεγχο της νομιμότητας όλου του πλέγματος των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, υποτίθεται κατά του κορωνοϊού και τα οποία έχουν επηρεάσει τον εμπορικό κόσμο σε κατεύθυνση σχεδόν εξόντωσης».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ.,

Η πρόσφατη προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Κυβέρνησης που έχει πλήξει τον εμπορικό κόσμο στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και αλλού, προφανώς βρίσκει αντίθετο το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα ΑΚΚΕΛ όπως και κάθε ευσυνείδητο Πολίτη που αγαπάει την Δημοκρατία και απαιτεί από την εκάστοτε κυβέρνηση να κινείται προς το συμφέρον των πολιτών και όχι προς εξυπηρέτηση άνομων και αντικοινωνικών συμφερόντων.

Με την παρούσα επιστολή μας επιχειρούμε να σας ενημερώσουμε για άλλους τρόπους δραστηριοποίησης ώστε πραγματικά να επιτευχθεί αποτέλεσμα και να απαλλαγεί ο εμπορικός κόσμος από την εγκληματική φυλάκιση η οποία τού έχει επιβληθεί μέσα σε συνθήκες ακρότατης και πρωτοφανούς παρανομίας από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Η οργή σας προφανώς είναι δικαιολογημένη αλλά θα μας επιτρέψετε να υπογραμμίσουμε ότι μόνο με οργή οι πολίτες δεν θα πετύχουν τίποτα. Τα άτομα τα οποία σκέφτονται, εφαρμόζουν και επιβάλλουν καταστροφικά μέτρα στην κοινωνία, εδώ και ένα έτος περίπου, έχουν πλήρη και απόλυτη αναισθησία και στις φλέβες τους τρέχει μόνο χουντισμός. Όταν αναφέρετε τις καταστροφές που έχει υποστεί η οικονομία και ο εμπορικός κόσμος, δεν θα καταφέρετε να ευαισθητοποιήσετε τέτοια άτομα με αναισθησία μέχρι στο DNA/RNA τους. Απλώς παρουσιάζετε τις ανθρωποθυσίες που έχουν κάνει, τις οποίες αναμένουν ίσως και τις επιδιώκουν κάποιοι από αυτούς.

Αυτά είναι μέτρα τα οποία από την αρχή το ΑΚΚΕΛ έλεγε ότι δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με οποιαδήποτε δικαιολογία παρά μόνο αν η χώρα έχει κατακτηθεί και οι κατακτητές τα λαμβάνουν για να επιβάλουν και να παγιώσουν την κυριαρχία τους. Σήμερα βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε μέχρι και για δικαστικές αποφάσεις που δικαιολογούν τη στάση μας (και άλλων) αν και συκοφαντηθήκαμε ως αντικοινωνικοί, ψεκασμένοι και με όλη την γκαιμπελίστικη εργαλειοθήκη.

Εμείς προχωρήσαμε ακόμη πιο πέρα και αρχίσαμε την συλλογή στοιχείων έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί η παρανομία που έχει διαπραχθεί εις βάρος του ελληνικού λαού και φυσικά ειδικότερα κατά του εμπορικού κόσμου. Από την αρχή επιβολής των μέτρων του 2020 έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να μας δώσει πρακτικά των συνεδριάσεων των επιτροπών για να ελεγχθεί τί υποστήριξε, ποιος το υποστήριξε, πάνω σε ποια βάση το υποστήριξε κλπ με ποιον τρόπο δικαιολόγησε ο καθένας την επιβολή των μέτρων. Ποτέ δεν λάβαμε οποιοδήποτε στοιχείο από το υπουργείο, για να αποδειχθεί ότι «κατατέθηκε επιστημονική γνώση». Ομοίως κινηθήκαμε και προς την Κατεύθυνση της Αστυνομίας με επιστολή στον Αρχηγό και στην Αστυνομική Ομοσπονδία ΠΟΑΣΥ, τονίζοντας το παράνομο των μέτρων και της εφαρμογής τους και ζητώντας από αυτούς να ελέγξουν τη νομιμότητα των διαταγών που δέχονται, τονίζοντας επίσης ότι δεν μπορούν να καλύπτονται πίσω από την δικαιολογία “εκτελούμε διαταγές” η οποία δεν ισχύει μετά από την επταετή δικτατορία. Δεν λάβαμε απάντηση ακόμη μετά από πολλούς μήνες ενώ έχουμε προωθήσει τις εν λόγω επιστολές σε όλες τις περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις σε όλη τη χώρα. Δηλαδή όλη η Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα γνωρίζει αυτή τη στιγμή σε επίπεδο ηγεσίας (αστυνομικής και συνδικαλιστικής) ότι η επιβολή των μέτρων, συνεπώς και η επιβολή προστίμου σε επαγγελματίες, είναι παράνομη και πρέπει οι αστυνομικοί να ελέγξουν τη νομιμότητα τους.

Από την πλευρά σας βλέπουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα αν δεν κινηθείτε, αρχικά, νομικά τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά αυτών που συμβάλλουν στην επιβολή, ειδικότερα της Αστυνομίας, στην ηγεσία της οποίας γνωστοποιήθηκε ότι κινείται σε περιβάλλον ακραίας παρανομίας.

Η πρώτη ενέργειά σας θα μπορούσε να είναι η διενέργεια νομικής έρευνας για τον έλεγχο της νομιμότητας όλου του πλέγματος των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, υποτίθεται κατά του κορωνοϊού και τα οποία έχουν επηρεάσει τον εμπορικό κόσμο σε κατεύθυνση σχεδόν εξόντωσης.

Από το ΑΚΚΕΛ έχετε την υποστήριξη σε αυτή την κατεύθυνση και μπορούμε να σας δώσουμε αναλυτικότερη πρόταση εφόσον αποφασίσετε να κινηθείτε ουσιαστικά στην αμφισβήτηση των δικαιολογιών πάνω στις οποίες στηρίχθηκε αυτή η κυβερνητική επίθεση εναντίον σας. Δεν είναι κομματικό το θέμα από την πλευρά μας αλλά είναι Εθνικό και κοινωνικό.

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.